Fazla mesai yapan robot intihar etti

10-07-2024
Etiketler Robot İntihar Güney Kore
A+ A-

Haber Merkezi - Güney Kore'de Gumi Kent Konseyi'nde çalışan bir devlet memuru robot intihar etti.

Güney Kore’nin Gumi kenti belediyesinde çalışan bir robot, kendini merdiven boşluğundan aşağı attı. Robot daha sonra çalışanlar tarafından hareketsiz halde bulundu.

Robot, belediye personeli tarafından saat 16.00 civarında birinci ve ikinci katlar arasındaki merdivenlerin dibinde bulundu. Kasıtlı olarak 2 metre uzunluğundaki bir merdivenden kendini atmıştı.

Raporlara göre, bu şimdiye kadar belgelenen ilk robot intiharı. Bundan önce, Steve adlı bir robotun Washington'da bir çeşmede boğularak intihar ettiğine dair başka bir rapor vardı.

Ancak daha sonra bunun "gevşek bir tuğla yüzeyden kayması" sonucu meydana gelen bir kaza olduğuna karar verildi.

Robot neden intihar etti?

Robot, Bear Robotics adlı Kaliforniya merkezli bir girişim tarafından tasarlandı. Ekim 2023'te atandı (Gumi Şehir Konseyi tarafından atanan ilk robot) ve Robot Süpervizörü lakabını aldı.

Tıpkı diğer tüm "insan" çalışanlar gibi, 9-4 vardiyasında çalışıyordu ve hatta kendi çalışan kartı bile vardı.

Görevi, belgeleri, bilgileri ve şehir promosyonlarını teslim etmeye yardımcı olmaktı ve personele göre, yaptığı işte gerçekten yetenekliydi. Robotu gerçekten kendilerinden biri olarak düşünüyorlardı.

Ancak bunun bir kaza olma ihtimalinin çok düşük olduğunu belirtmekte fayda var; hizmette olan diğer robotların aksine, Robot Süpervizörü asansörle katlar arasında seyahat etmeye alışkındı.

Günün sonunda, robot karmaşık bir makineydi, merdivenden yuvarlanmasına yol açan dahili bir arıza da olabilir.

Robotun yerini dolduracaklar mı?

Güney Kore'nin farklı endüstrilerde aktif olarak robot atayan birkaç ülkeden biri olduğu düşünüldüğünde gelecekte rbotu değiştirmeleri mümkün. Ancak Gumi Şehir Konseyi robotu hemen değiştirmemeye karar verdi.

Uluslararası Robotik Federasyonu'nun hazırladığı bir rapora göre, Güney Kore'de her on normal "insan" çalışana karşılık bir robot çalışan bulunuyor.

Kaynak: NTV

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli