Kılıçdaroğlu'nun DEVA Partili başkanlarla gizlice görüşmesine Babacan'dan ilk yorum

26-10-2023
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
Etiketler Ali Babacan DEVA Partisi Kemal Kılıçdaroğlu
A+ A-

Haber Merkezi - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun DEVA Partili başkanlarla yaptığı gizli görüşmeye ilişkin “İlk önce dedik bu haber doğru değildir, doğruysa dedik üzüldük” dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA Partisi) Esenyurt Kurucu İlçe Başkanı Halis Kahriman ile Zeytinburnu, Sancaktepe, Bahçelievler, Esenler, Sultanbeyli, Fatih kurucu ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle Sultangazi, Küçükçekmece, Bağcılar, Beylikdüzü ve Silivri ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri partiden istifa etti.

İstifa eden ilçe başkanlarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gizli bir görüşme yaptığı basına yansıdı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında bu konuda gazetecilerin sorduğu soruya yanıt verdi.

“Doğruysa dedik üzüldük”

Babacan şu ifadeleri kullandı:

“Kendi ilçe başkanlarımız açısından değerlendirdiğimizde partimize emek vermiş hiçbir arkadaşımızın partimizden ayrılmasına rıza göstermeyiz, üzülürüz. Ama siyasi partilerde seçim dönemlerinde bu tür gelişmeler yaşanıyor. Kongre dönemlerinde de siyasi partilerde bu tür gelişmeler yaşanabiliyor. Konudan benim haberdar olup olmama meselesine geldiğimizde ilçe başkanlarının bir süredir ayrılma hazırlığı içinde olduğunu biliyorduk. Ancak İstanbul’da Kılıçdaroğlu’yla ve başka CHP’li yetkililerle ilçe başkanlarımızın bir araya geleceği ile ilgili bir bilgimiz yoktu. İlk önce dedik bu haber doğru değildir, doğruysa dedik üzüldük. Bu konuyla ilgili muhatapları belli, CHP ile ilgili perspektifi benim değil de konunun doğrudan muhataplarının vermesinin daha uygun olacağını düşünüyorum.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli