Maaşını istediği için işkence gören Urfalı genç adalet arıyor: Elektrik verdiler, dişlerini kerpetenle çektiler, böcek yedirdiler

1 saat önce
Etiketler Vedat Kurt Antalya Urfa Suruç İşkence
A+ A-

Haber Merkezi – Vedat Kurt isimli bir genç Antalya’da çalıştığı iş yerinden 2 yıldır alamadığı maaşını talep ettiği için 3 gün boyunca iş sahiplerinin ağır işkencesine maruz kaldı. Elleri kolları bağlanan, dişleri çekilen ve elektrik verilen genç 3 gün boyunca aç-susuz bırakıldı, ölesiye dövüldü ve görüntüleri çekildi.

Sosyal medya hesabı üzerinden iş sahiplerinin telefonunda çıkan işkence resimlerini paylaşan 22 yaşındaki Vedat Kurt, “Bana yapılan bu işkence görüntüleri ise 4 kişinin HTS telefon kayıtlarından ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Bilirkişi raporundan çıkıyor” dedi.

Kendisine işkence eden 4 kişiyi şikayet etmesine ve HTS kayıtlarında işkence görüntülerinin çıkmasına rağmen zanlılar hakkında herhangi bir cezai yaptırım uygulanmadığını belirten Kurt adalet çağrısında bulundu.

Olay nasıl oldu?

Urfa’nın Suruç ilçesinde yaşayan Vedat Kurt babası vefat ettikten sonra ailesine bakmak için 2020’de çalışmak üzere Antalya’ya gitti. Burada Antepli Ahmet Usta denilen bir oto bakım atölyesinde işçi olarak çalışmaya başladı.

2 yıl boyunca çalıştığı işyerinden maaş alamayan Vedat Kurt parasını talep edince işyerinin ortakları A.T., O.T., S.T. ve A.A. tarafından 3 gün boyunca korkunç işkencelere maruz kaldı. Elleri ayakları bağlandı, aç-susuz bırakıldı, dişleri kerpetenle çekildi, elektrikli sopayla dövüldü, böcek yedirildi. 

İşkencenin sonucu izlerin iyileşmesi için de 3 ay zorla bir yerde tutulan Vedat Kurt kaçarak karakola gitti. 4 kişi hakkında şikâyetçi oldu. Ancak şuana kadar bir sonuç elde edemedi.

Elektrik verdiler, kerpetenle dişlerini çektiler, böcek yedirdiler

Gazeteci Mehmet Yetim’in Vedat Kurt’un anlatımlarına dayandırdığı anlatımlarda şu ifadeler yer aldı:

 “3 gün boyunca aç susuz bir şekilde elektrikle, dayakla sopayla işkencelere ve en son olarak ise kerpetenle dişlerim çekildi. Ve dahası ağzıma türlü türlü böcekler konularak zorla yedirilerek birçok işkencelere tabi tutuldum.

Tüm bunları bana yapan 4 kişi 3 ay boyunca beni izbe bir odada rehin aldıktan sonra yaralarım biraz iyileştikten sonra onlarından elinden kaçarak karakola giderek bana işkence yapanlardan şikayetçi oldum.

Bana yapılan bu işkence görüntüleri ise 4 kişinin HTS telefon kayıtlarından ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Bilirkişi raporundan çıkıyor.

Bana reva görülen bu işkenceleri yapanlar ortada o kadar delil, bilgi ve görüntü olmasına rağmen ellerini ve kollarını sallayarak toplum içinde gezmeye devam ediyorlar.

"Benim gibi garibanın hakkını kim savunacak?"

Bana 3 ay boyunca bu işkenceleri reva görenlerden şikayetçi olmaya devam edeceğim o kadar duruşma oldu ama maalesef bu şahıslar hakkında her hangi bir işlem yapılmadı, 2 ay sonra yine duruşmamız olacak ama bu şahıslar hala beni arayarak şikayetimden vazgeçmemi isteyerek beni sürekli taciz ve tehdit ediyorlar.

Ben bir vatandaş olarak Adalet Bakanlığına sesleniyorum. Benim gibi gariban bir vatandaşın hakkımı kim savunacak? Ben Adalete nasıl güveneceğim.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli