‘HDP'yi marjinalize etmek için CHP, TİP'e 30 milyon TL verdi’

14-08-2023
Etiketler Bahar Feyzan TİP Türkiye İşçi Partisi
A+ A-

Haber Merkezi – Gazeteci Bahar Feyzan CHP’nin HDP'yi marjinalize etmek için seçim öncesi TİP'e 30 milyon TL verdiğini iddia etti. TİP, Feyzan ve iddiayı yayan kişilere tazminat davası açacağını açıkladı.

Gazeteci Bahar Feyzan, “CHP’nin Bütçesi Deniz Yemeyen Keriz mi?” başlıklı yazısında CHP’nin HDP'yi marjinalize etme amaçlı seçim öncesi Türkiye İşçi Partisi'ne 30 milyon TL verdiği iddiasında bulundu. 

Feyzan, seçimlerden önce bu ödemenin yapıldığını belirterek "HDP’yi marijinalize etmenin tek yolu TİP’i parlatmaktı” ifadesini kullandı.

Feyza’nın yazısında ilgili kısım şu şekilde:

“Seçimlerden önce CHP’nin TİP’e 30 milyon TL verdiğini biliyor muydunuz?

Hayatta herkesin bir sermayesi vardır. Bu sermaye ile yola çıkar, lakin anlaşılan o ki, milleti kandıranların sermayesi hep aynı!

İşçisin ama Sen İşçisin bro!

Seçimin hemen öncesinde TİP vekillerinin katıldığı ikinci ‘Mevzular Açık Mikrofon çekimlerine bizzat gittim, bana göre sönük geçti. Önceki programda Barış Atay’ın tek başına yaptığı samimi açıklamalardan eser yoktu. Daha çok TİP vekillerinin açıklamalarıyla buyrukçu bir tonda ilerledi çekimler.

Israrlı bir şekilde salonda her konuşma arasında herkese işçi olduğu dikte ediliyordu.

Fakat salonda karşılık bulmadı. Nerdeyse parmağını şıklatarak para kazanan kimilerini gördükçe “İŞÇİSİN” dediğin gençler, bu söylemleri haliyle yadırgadı. Her şeyden önce gerçekçi bulmadı ve kitabi düzeyde kaldı bu açıklamalar. Parayı pulu geçtim sınıfsal cazibesi bile yok söylediklerinin. Bana göre havanda su döven bu konuşmalar sandıkta da beklenen sonucu getirmedi. Bu süreçte ittifakı olduğu YSP’liler ile meydanlarda şiddete varan kavgaları oldu. Anlaşılan CHP dizaynı ile yapılan ittifak, ite kaka seçimlere kadar zar zor yürüdü.

Özellikle YSP’nin seçmeninden oy alma planları sanırım sandıkta suya düştü. Evdeki hesap çarşıya uymadı. Pardon CHP’deki hesap sandıkta tutmadı. Ne yazık ki TİP, 14 Mayıs 2023 Milletvekili seçimlerinden yüzde 1.73 oranında oy alabilen, CHP’nin kötü bir iştirakine dönüştü. Üstelik 30 MilyonTL de havaya gitti!

CHP sadece vekilliği değil parasını da kaptırdı!

Bu sürecin içinde olan önemli bir siyasetçiden bilgi aldım. Güvendiğim, Ankara’dan İstanbul’a gelen siyasetçi kaynağımla öğle yemeği yerken CHP içindeki süreçleri konuşuyorduk. Delegeler, kim hangi delegelere nasıl hakim derken konu TİP’e geldi. Ben biraz da esprili yaparak, “Seçimin hemen öncesinde TİP’e piyango vurdu galiba BabalaTv çekimlerine lüks minibüslerle geldiler, program arasında yemekleri İstanbul’un en lüks et restoranından geldi” diye anlatıyordum. Biraz ısrarla deşince kendisi anlattı. HDP ya da yeni adıyla YSP’yi marjinalize etmenin tek yolu gibi görülmüş TİP’i parlatmak!”

TİP, dava açacağını duyurdu

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Feyzan'a dava açacaklarını duyurdu.TİP'in açıklamasının tam metni şöyle:

"Bahar Feyzan adlı kişinin, partimizin seçim döneminde CHP’den 30 milyon TL aldığına dönük iftirası hakkında parti avukatlarımız suç duyurusunda bulunacak ve hem kendisine hem de bu iftirayı yayanlara maddi tazminat davası açılacaktır.

TİP’in merkezi seçim bütçesi, düzen partilerinin bir ilçe örgütünün bütçesinden dahi düşüktür. Bu dava vesilesiyle yalnızca emekçilerin katkılarıyla oluşturduğumuz seçim bütçemiz hakkındaki iftirayı ortadan kaldırmakla kalınmayacak; halkın parasının aktarıldığı kimi partilerin gereksiz harcamalarıyla hangi “gazetecilerin”, reklamcıların veya araştırmacıların da zengin edildiği anlaşılacaktır.

Ayrıca müfterilerden elde edilecek tazminatın tamamı depremzedeler yararına kullanılacaktır."

Feyzan’dan TİP’e yanıt: Ben varım

TİP'in dava açacağını bildirmesi üzerine gazeteci Feyzan'dan yeni bir paylaşım geldi.

TİP’in paylaşımını alıntılayan gazeteci Feyzan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Çok iyi tanıdıkları ama nedense kızınca hitapta hemen adlı kişi olan benim açımdan, TİP adlı partinin hukuki haklarını kullanması sonuna kadar meşrudur. Bu vesileyle partinin bütün hesapları detaylı olarak açılmış olur ve seçim süreci yapılan tüm harcamaların hesabını görmüş oluruz. Ben varım!” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli