Diyarbakırlı Ermeni müzisyen Zilan Tigris enkazda hayatını kaybetti

12-02-2023
Etiketler Zilan Tigris Maraş depremi
A+ A-

Haber Merkezi – Diyarbakır’da Yenişehir ilçesinin Ofis Semti'nde yıkılan 9 katlı Sözel Apartmanı'nın enkazında müzisyen Zilan Tigris’in cansız bedeni çıkarıldı.

Merkez üssü Maraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından Diyarbakır'da yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Gazete Davul Genel Yayın Yönetmeni, yazar Arat Barış, farklı dillerde yaptığı müziğiyle tanınan Diyarbakırlı Ermeni sanatçı Zilan Tigris'in (Dilek Küçüker) enkaz altında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yenişehir ilçesi Ofis Semti Kooperatifler Mahallesi Kurt İsmailpaşa 2’nci Sokak’ta yıkılan 9 katlı Sözel Apartmanı’nda gece saatlerinde müzisyen Tigris’in ile eşi Çağdaş Çankaya'nın cansız bedeni çıkarıldı.

Tigris'in cenazesi, bugün öğlen namazı sonrası Yeniköy Mezarlığı'nda defnedilecek.

Zilan Tigris, on farklı dilde şarkı söylüyordu.

Tigris verdiği bir röportajında, “Küçük yaşta evimizde Erivan radyosu dinlenirdi. Annem Ayşe Şan’ın çok samimi çocukluk arkadaşıydı. Bende de müziğe ilgi çevremde duyduklarımı mırıldanarak başladı. Bizim evde üç dört dil kullanılırdı. Çünkü Ermeni kökenliyim. Anneannem annemle Ermenice, babam Xarpet şimdiki Harput’tan buraya yerleşmişlerdi. Bu yüzden Kürtçe, annemin babasının Zaza olmasından kaynaklı Zazaca konuşulurdu. Dolayısıyla dil zenginliğinin olduğu bir evde büyüdüm” demişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli