Yangında ölen işçilerin otopsi işlemleri sürüyor

12-02-2022
Rûdaw
Etiketler Yangın İstanbul Suriyeli işçi
A+ A-

Haber Merkezi - İstanbul Güngören'de tekstil malzemeleri üretilen imalathanede çıkan yangında hayatını kaybeden 4 Suriyeli işçinin otopsi işlemleri sürüyor.

Dün, Sanayi Mahallesi Sinanpaşa Sokak'ta boya ve kimyasal malzemeler kullanılarak dar dokuma malzemelerinin üretildiği iş yerindeki yangınla ilgili polisin çalışması devam ediyor.

Büyük hasarın oluştuğu 5 katlı binanın etrafı demir bariyerlerle çevrilirken, olay yeri inceleme ekipleri de içeride inceleme yapıyor.

Belediye ekipleri ise yangın sırasında binanın önüne dökülen malzemeleri kaldırarak temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Yangından korunmak için kendilerini kilitledikleri tuvalette dumandan zehirlenerek yaşamını yitiren 4 Suriyeli işçinin cenazeleri de Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. İşçilerin cenazesinin otopsi işlemleri sürüyor.

Bu arada, hayatını kaybeden işçilerden birinin yakınının cenaze işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na geldiği öğrenildi.

4 kişi gözaltına alındı

Dün meydana gelen yangın, 3 saatte söndürülmüş, yüksekten atlayarak yaralanan ve dumandan etkilenen 6 kişi hastaneye kaldırılmıştı.

Ayakta tedavi edilen bir işçinin beyanı üzerine binada araştırma yapan ekipler, yangından korunmak için kendilerini tuvalete kilitleyen 4 işçinin dumandan zehirlenerek öldüğünü tespit etmişti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca yangına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 4 iş yeri yetkilisi gözaltına alınmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli