Kürtçe müzik dinleyen öğrencilere darp: 'Türk halkından özür dileriz’ paylaşımı yapıldı

08-04-2022
Etiketler Karaman Kürtçe müzik
A+ A-

Haber Merkezi – Karaman’da kendilerini ‘Karamanoğlu Mehmetbey Ülkücüleri’ adıyla tanıtan bir grup, Kürtçe müzik dinleyip halay çeken öğrencileri darp eerek öğrencilerin sosyal medya hesaplarından “Ahlaksızca davranışımız nedeniyle mukaddes Türk halkından özür dileriz” mesajını paylaştı.

Karaman’da bulunan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde, Kürtçe müzik dinleyip halay çeken öğrenciler, kendilerine Karamanoğlu Mehmetbey Ülkücüleri adını veren bir grubun saldırısına uğradı.

31 Mart’ta Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu yurdunda, Kürt öğrenciler Kürtçe müzik dinleyip halay çekti.

Ertesi gün, halay çeken öğrencilerin bir bölümü, ülkücüler tarafından bir depoya sokularak darp edildi.

Öğrencilerin hesaplarından paylaşım yapıldı

Serbestiyet’ten Mücahit Enes Turbil'in haberine göre, darp edilen öğrencilerin telefonlarına da el konularak öğrencilerin sosyal medya hesaplarından mesajlar paylaşıldı. 

Paylaşımda, “Dün gece yaptığımız ahlaksızca Kürtçe halay çektiğimizden dolayı, mukaddes Türk Halkından ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin gerçek sahibi olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Ülkücülerinden özür dileriz” ifadeleri yer aldı.

Darp edilen öğrencilerden biri psikolojisinin çok bozuk olduğu ve içine girdiği travmadan kurtulamadığı için Karaman’ı terk ederek memleketine döndü.

Edinilen bilgilere göre Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, saldırıdan haberdar olunca ilgili kurumlar ve temsilcileriyle toplantı yaptı ve “olayın kabul edilemez” olduğunu belirtti.

Rektörden Ülkü Ocakları’na ‘uyarı’ ziyareti

Öte yandan üniversitenin rektörü Prof. Dr. Namık Ak da 6 Nisan’da Karaman Ülkü Ocakları’nı ziyaret etti.

Karaman Ülkü Ocakları’nın Twitter hesabından Rektör Ak’ın ziyaretinin vurgulandığı bir mesaj paylaşıldı. Ancak ziyaretin, yaşanan olay nedeniyle uyarı amacıyla yapıldığı belirtiliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli