Yeniden bakanlığa atanan Murat Kurum’dan ilk açıklama

02-07-2024
Etiketler Murat Kurum Bakanlık Atama Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı
A+ A-

Haber Merkezi – İstifa eden Mehmet Özhaseki’nin yerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na atanan Murat Kurum, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevine atanan Kurum, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Kurum, açıklamasında şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdir ve tensipleriyle yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım. Bizi bu şerefli göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanı'mıza şükranlarımı arz ediyorum. Çabamız, gayretimiz, mücadelemiz Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmaktır. Bayrağı devralacağımız Sayın Mehmet Özhaseki bakanımız gibi biz de başta asrın felaketinin yaşandığı tüm şehirlerimiz olmak üzere 81 ilimizin her köşesinde çalışmaya, koşmaya devam edeceğiz. Rabb'im üstlendiğimiz bu kutlu görevde bizi aziz milletimize mahcup etmesin.”

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yapıldığı için bakanlık görevini bırakmıştı. Seçimlerden 4 ay sonra Murat Kurum yeniden eski görevine dönmüş oldu.

Murat Kurum İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışından Ekrem İmamoğlu ile yarışmış ancak seçimi kaybetmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli