Pezeşkiyan: Sınırın iki tarafındaki Kürtler çekilen çizgiyle birbirinden ayrılmıştır

11-09-2024
Rûdaw
Etiketler Mesud Pezeşkiyan İran Cumhurbaşkanı Dr. Pezişkiyan Erbil Kürt Kürt diyalog süreci
A+ A-

Haber Merkezi - İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, “Sınırın her iki tarafında da Kürtler yaşıyor, hepimiz aynıyız. Sınırın iki tarafındaki Kürtler çekilen çizgiyle birbirinde ayrılmıştır” dedi. 

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, "Dr. Pezişkiyan" web sitesi muhabiriyle yaptığı röportajda, Kürdistan Bölgesi'ne yapacağı ziyareti değerlendirdi.    

Pezeşkiyan " Sınırın her iki tarafında da Kürtlerimiz (Kürt nüfusu) yaşıyor, hepimiz aynıyız. Sınırın iki tarafındaki Kürtler çekilen çizgiyle birbirinde ayrılmıştır. Biz de çatışma yok, biz birlikteyiz, bu taraftaki Beluciler de diğer taraftaki Belucilerle iletişim halinde. Hepimiz kardeşiz" ifadelerini kullandı. 

"Komşularımız arasında akrabalık bağları var ve bu göz ardı edilemez” diyen Pezeşkiyan “Bu bir fırsattır ve ilişkileri geliştirmek için kullanılabilir. O zaman sınırın her iki tarafındaki halkımızın yaşamı iyileştirilmelidir" dedi.

Pezeşkiyan konuşmasının devamında, fırsatların doğru kullanılmasıyla "ekonominin büyüyeceğini, sosyal ve siyasi gücün artacağını, deneyimlerin aktarılacağını ve politikaların uyumlu hale geleceğini, ama maalesef bunları fırsat olarak görmek yerine tehdit haline getiriyoruz” şeklinde konuştu.

"Tüm komşu ülkelerle yakın ilişkiler kurmak için bu fırsatlardan yararlanabiliriz” diyen İran Cumhurbaşkanı “Bu durum sınırın her iki tarafındaki halkın durumunu etkileyebilir" değerlendirmesinde bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ilk yurt dışı gezisini bugün Irak’ın başkenti Bağdat'a yaptı.

Pezişkiyan'ın yarın (12/09/2024) başkent Erbil'i ziyaret etmesi bekleniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli