Ezber bozan finalist: Güzellik yarışmasına makyajsız katılacak

27-08-2022
Rûdaw
Etiketler Melisa Raouf İngiltere Güzellik yarışması
A+ A-

Haber Merkezi - İngiltere'de düzenlenecek güzellik yarışmasının finalistleri arasında, yer alan Melisa Raouf adlı finalist ezberleri bozdu. Genç yarışmacı podyumda makyajsız boy göstereceği bildirildi.

Siyaset öğrencisi olan Rouf, 94 yıl sonra güzellik yarışmasına makyajsız katılan ilk kişi oldu.

İngiltere'deki güzellik yarışmasının 94 yıllık tarihinde bir ilk yaşanıyor.

Ekim ayında yapılacak güzellik yarışmasının finalistleri arasında, yer alan Melisa Raouf adlı finalist, podyumda makyajsız çıkacağı bildirildi. 

Londra'da düzenlenen yarı finale herhangi bir kozmetik ürünü kullanmadan katılan 20 yaşındaki Raouf,  17 Ekim'deki finalde yarışmaya hak kazandı.

Genç kadın, kadınlara doğal görünümlerini benimsemeleri için ilham verme umuduyla bu kararı aldığını söyledi.

"Kusurlarımız bizi biz yapar"

Independent gazetesine konuşan Raouf, "Farklı yaşlardaki birçok kız makyaj yapıyor, çünkü bunu yapmak için baskı altında hissediyorlar. Kişi kendi teninde mutluysa, yüzümüzü makyajla kapatmak zorunda kalmamalıyız. Kusurlarımız bizi biz yapar ve her bireyi benzersiz kılan da budur" dedi.

Genç yaşta makyaj yapmaya başlamasına rağmen, yarışma için makyaj geleneğinden kaçınmaya karar verdiğini söyleyen Raouf, "Güzellik standartlarını karşıladığımı hiç hissetmedim. Yakın zamanda kendi cildimde güzel olduğumu kabul ettim ve bu yüzden makyajsız rekabet etmeye karar verdim" diye konuştu.

2019'da da aynı yarışma kapsamında katılımcıların makyajsız yarışacağı bir tur düzenlenmişti.

Miss England'ın direktörü Angie Beasley, "Çoğu yarışmacı çok ağır makyajlı fotoğraflar gönderdiğinden, 2019'da Çıplak Yüz Top Model turunu tanıttık ve makyajın arkasındaki gerçek kişiyi görmek istedik" dedi.

Organizatörlere göre Raouf, ekim ayında yapılacak ulusal finale yine makyajsız çıkmayı planlıyor. Beasley, "Miss England'da ona iyi şanslar diliyoruz, herkes makyaj yaparken onun bunu yapması çok cesurca, ama genç kadınlara önemli bir mesaj gönderiyor" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kadir İnanır / Arşiv

Kadir İnanır yeniden yoğun bakıma alındı

Kadir İnanır, Mart ayında beynine 3. kez pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılmış ve tedavi olmaya başlamıştı. İnanır'ın bir süre önce fizik tedavi gördüğü açıklanmıştı.