Rojava Özerk Yönetimi heyeti diplomatik temaslarda bulunmak üzere Almanya’da

20-06-2024
Etiketler Rojava Özerk Yönetimi Almanya Rojava IŞİD Suriye Demokratik Meclisi MSD Kuzey ve Doğu Suriye
A+ A-

Haber Merkezi –Almanya’da diplomatik temaslarda bulunan Rojava Özerk Yönetimi ve Suriye Demokratik Meclisi (MSD) heyeti, Düsseldorf’ta Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya bölgesi Parlamentosu Başkan Yardımcısı Berivan Aymaz ile bir araya geldi.

Rojava (Kuzey ve Doğu Suriye) Özerk Yönetimi, 16 Haziran’dan bu yana Avrupa’da bir dizi diplomatik temaslarda bulunuyor.

Özerk Yönetim Dış İlişkiler Daire Başkanı İlham Ehmed, ziyaretlere ve görüşmelere ilişkin fotoğraflara ve ele alınan konulara X hesabı üzerinde yer verdi.

Rojava Özerk Yönetimi ve MSD’den oluşan heyetin Almanya’nın Düsseldorf kentindeki parlamento binasında gerçekleştirdiği diplomatik ziyaretlerde, Rojava ve Suriye’deki gelişmeler, siyasi, ekonomik ve güvenlik sorunları ve bölgedeki IŞİD hareketliliği gündeme getirildi.

Rojava Özerk Yönetim Dış İlişkiler Daire Başkanı İlham Ehmed, MSD EşBaşkanı Mehmud El Mislet, Özerk Yönetim Avrupa Temsilcisi Abdulkerim Omer, Özerk Yönetim Almanya Temsilcisi Xalid Derwiş’ten oluşan diplomatik heyet, Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya bölgesi Parlamentosu Başkan Yardımcısı Berivan Aymaz ile bir araya geldi.

Rojava’daki son gelişmelere değinen heyet, “uluslararası toplumun desteği olmadan IŞİD’in tamamen yok olmayacağını” vurguladı. Öte yandan Hol ve Roj kamplarında tutulan IŞİD’liler ve ailelerinin akıbeti de masaya yatırıldı.

Rojava heyeti, 16 Haziran'da Almanya'nın başkenti Berlin'deki Alman Parlamento binasında, Demokratik Hıristiyan Partisi (CDU) parlamenteri Jürgen Hart ve Yeşiller Partisi parlamenteri Tahir Salid ile bir araya gelmişti.

Ardından, 17 Haziran'da Almanya Parlamentosunda iki ayrı görüşme gerçekleştirilmişti.

Temaslar kapsamında heyet, Alman Demokratik Toplum Partisi (SPD) parlamenterleri Niels Schmid ve Frank Schabi ile Alman Sol Partisi'nden parlamenter Gökay Akbulut ile bir araya gelmişti. 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Peşmerge Güçleri

Koalisyon komutanı: Washington Peşmerge Güçlerinin modern ve profesyonel bir güç haline getirilmesinde ısrarcı

IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon Güçleri Genel Komutanı General Joel Vowell, Peşmerge Güçlerinin birleştirilmesine yönelik reform sürecinde önemli adımlar atıldığını ancak, bazı siyasi tarafların birliğin önünde engeller ve zorluklar çıkardığını söyledi.