Resmi davet üzerine Rojavalı heyetten Moskova’ya ziyaret

16-09-2021
Etiketler MSD Rojava Özerk Yönetim İlham Ehmed Mikhail Bogdanov Demokratik Suriye Meclisi
A+ A-

Haber Merkezi – Rojava Özerk Yönetimi’nden bir heyetin Moskova’ya giderek çeşitli temaslarda bulunduğu bildirildi.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) ve Rojava Özerk Yönetimi’nden bir heyet Rusya’ya ziyarette bulundu. Heyetin Rusya’da Rus Dışişleri Bakanlığı’ndan temsilcilerle bir araya geldiği duyuruldu.

Demokratik Suriye Meclisi Basın ve İletişim Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, MSD ve Rojava Özerk Yönetimi heyeti dün Rusya’ya diplomatik temaslarda bulunmak üzere bir ziyaret düzenledi. Heyetin başkanlığını ise Demokratik Suriye Meclisi Eşbaşkanı İlham Ahmed yaptı.

Açıklamada söz konusu ziyaretin “Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan resmi bir davet” çerçevesinde gerçekleştiği belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov’la bir araya gelen heyet, görüşmenin olumlu geçtiğini açıkladı.

Bogdanov’la yapılan görüşmede Suriye sorununa siyasi çözüm, MSD’nin siyasi süreçte yer alması ve Türkiye’nin bölgedeki hak ihlallerinin ele alındığı bildirildi.

Geçtiğimiz sene Eylül ayında da MSD’den İlham Ahmed öncülüğünde bir heyet Moskova’ya gitmiş, Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmüştü.

MSD, Rusya’dan demokratik siyasete destek vermesini istemiş ve siyasi çözüme yönelik daha ciddi adımların atılması için Rusya’yı inisiyatif almaya çağırmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli