Başkan Barzani: Seçimden sonra KDP dahil tüm taraflar kendisini gözden geçirsin

16 saat önce
Rûdaw
Etiketler Başkan Barzani KDP Parlamento seçimleri Anayasa
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Parlamentosu'nun gelecek döneminin ilk işinin anayasayı yeniden yazmak olacağını belirterek, "KDP dahil tüm tarafların kendilerini gözden geçirmelerini umuyorum" dedi.  

Kürdistan Parlamentosu'nun altıncı dönemi için seçim kampanyasının son gününde, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Başkan Barzani ve parti başkan yardımcıları Neçirvan Barzani ile Mesrur Barzani'nin katılımıyla başkent Erbil'de büyük bir miting düzenledi.

Başkan Mesud Barzani konuşmasında, parti kurum ve kuruluşlarına kampanya sürecindeki tutumları için teşekkür ederek, "Bazı tarafların sınırları aşan kaba dil ve uygunsuz kelimeler kullanmasına rağmen, biz sabrettik. Tüm parti kurumlarımıza teşekkür ediyorum, bazı kişilerin KDP'yi çekmek istediği o düşük seviyeye inmediler" dedi.

"Kürdistan halkının istek ve arzuları gelecek kabinenin çalışma programı olacak"

Başkan Barzani, gelecek kabinenin öncelikli görevlerine ilişkin, "Kürdistan halkının istek ve arzuları gelecek kabinenin çalışma programı olacak. Daha fazla hizmet, güvenlik ve Kürdistan halkının yükünü hafifletmek olacak. Seçimden sonra bu kargaşayı Kürdistan'da görmemeliyiz. Tek Bölge, tek Parlamento, tek Hükümet ve tek Peşmerge gücü olacak. Mafya ve terör ittifakına son verilmeli. En önemlisi de, bu milletin geleceği için en büyük tehlike ve en büyük ihanet olan uyuşturucu ticareti ve üretimine son vermek gelecek kabinenin görevlerinden birisi olmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.   

"Gelecek parlamentonun ilk işi anayasayı yazmak olacak"

Gelecek parlamentonun önünde zor bir görev olduğunu dile getiren Başkan Mesud Barzani, "Bu nedenle, halka, vatana ve bu bölgeye sadık, şehitlerin kanına vefa gösteren insanlara ihtiyaç var. Gelecek parlamentonun ilk işi anayasayı yazmak, bazı yasaları değiştirmek, yeni yasalar çıkarmak ve Kürdistan Bölgesi'ne karşı çıkarılan karar ve planların izlerini silmek olacak" ifadelerini kullandı.

Seçimlerden sonra tüm taraflara kardeşlik elini uzatacaklarını belirten Başkan Barzani, "20 Ekim seçimlerinden sonra KDP, büyük bir sorumluluk duygusuyla geniş bir kalple tüm taraflara kardeşlik elini uzatacak. Bizim tek şartımız var; sadakat, şehitlerin kanına ve Kürdistan topraklarına vefa" dedi.

"KDP'ye karşı çıkarak bir şey elde edeceğinizi düşünmeyin"

"Sonuçta hepimiz Kürt'üz, Kürdistanlıyız, bu ülkenin insanlarıyız. KDP'ye karşı çıkarak bir şey elde edeceğinizi düşünmeyin" diyen Başkan Barzani "Allah'a yemin olsun ki, KDP ile dostluk ve kardeşlik içinde elde edeceğinizi, düşmanlık ve zorbalıkla asla elde edemezsiniz. KDP'yi yıkmak isteyenlere sesleniyorum: Kardeşim, sizden daha büyük, daha bilgili, daha güçlü devletler denedi ve kendileri yıkıldı, KDP ise hala duruyor ve durmaya devam edecek. KDP bir meşe ağacı gibidir" açıklamasında bulundu.

Barzani konuşmasında, "Umarım seçimden sonra KDP dahil tüm taraflar kendilerini gözden geçirir ve Kürdistan Bölgesi'nin geleceğini, nasıl korunacağını, Kürt milleti arasındaki kardeşlik ruhunun nasıl derinleştirileceğini, geçmişteki hatalardan nasıl ders alınacağını ve Kürdistan halkına nasıl daha iyi hizmet sunulacağını düşünürler. Doğru yol budur ve KDP hiçbir zaman sorumluluktan korkmamış ve kaçmamıştır" dedi.

"Bölge ve Bağdat yetkililerinin görevi, Irak ve bölgenin bu ateşin içine düşmemesi için çaba göstermektir"

Bölgenin durumunu hassas olarak nitelendiren Başkan Barzani, Bağdat ile iletişim halinde olduklarını, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin bu ateşten uzak kalması gerektiğini belirtti. Barzani, "Bölge ve Bağdat yetkililerinin görevi, Irak ve bölgenin bu ateşin içine düşmemesi için çaba göstermektir" dedi.     

Barzani konuşmasının sonunda, Erbil-Bağdat ilişkilerine değinerek, anayasaya ve anlaşmalara bağlı kalınarak sorunların çözülebileceğini vurguladı.

Kürdistan Parlamento seçimlerinin 20 Ekimde yapılması bekleniyor.  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli