Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg Erbil kebabına bayıldı

14-09-2023
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Alexander Schollenberg Erbil Avusturya
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Erbil Kalesi ve Kayseri Çarşısı’nı gezen Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg, kebap yedi. Schallenberg, “Tabii ki ilerleme bu hızla devam ederse neden ülkenize turist gelmesin?” dedi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere başkent Erbil’e gelen Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Erbil Valisi Omid Xoşnav ve hükümet yetkilileri ile tarihi Erbil Kalesi ve Kayseri Çarşısı’nı gezdi.

Pazarda bir restoranda kebap yiyen Avusturyalı Bakan, Rûdaw muhabirine, “(Kebap) Çok güzeldi. Hatta bu ziyaretimin güzel yönlerinden biriydi. Bu benim Erbil'e ilk ziyaretim değil ama şunu söylemeliyim ki Avusturya iş heyetleriyle birlikte Irak ve Bağdat'a, bugün de Erbil'e yaptığım ziyaretler başarılı geçti" dedi.

Alexander Schallenberg dün Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Başkan Mesud Barzani, Başbakan Mesrur Barzani ve Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ile bir araya geldi.

Erbil’de gördüğü ilerlemeden etkilendiğini belirten Schallenberg, “Tabii ki ilerleme bu hızla devam ederse neden ülkenize turist gelmesin? Herkesin bu bölge hakkında bilgisi var ama turistlerin gelmesi için istikrar ve güvenliğe ihtiyacınız var ve bunun üzerinde çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

Avusturya heyetinde Kürdistan Bölgesi'ndeki yatırım fırsatlarını görmek amacıyla Erbil’e gelen 10 büyük şirketin temsilcileri de yer aldı.

Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg, dün Rûdaw’a verdiği özel demeçte Erbil’de konsolosluk açmak istediklerini söylemişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani

Başkan Neçirvan Barzani’den Hicri yeni yılı mesajı

Hicri yılbaşı dolayısıyla mesaj yayımlayan Başkan Neçirvan Barzani, “Bu kutsal yıldönümünü Kürdistan ve Irak'taki tüm dini ve etnik topluluklar arasında karşılıklı kabulu, daha fazla dayanışmayı ve hoşgörü kültürünü teşvik etmek için bir fırsat haline getirelim” dedi.