Lufthansa, Erbil’e uçuş iptalinin süresini uzattı

12-08-2024
Rûdaw
Etiketler Lufthansa Erbil Havayolu Uçuş Yasak Yasak kararı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Alman havayolu şirketi Lufthansa, Orta Doğu'da artan gerilim nedeniyle Erbil, Tahran, Beyrut, Amman ve Tel Aviv dahil olmak üzere bazı ülkelere yönelik uçuş iptali kararlarının süresini uzattı.

Bu bölgelere yönelik yapılacak olan uçuşlar, 21 Ağustos'a kadar askıya alındı.

Lufthansa'dan yapılan yazılı açıklamada, Orta Doğu'da yaşanan gelişmelerin ardından yapılan güvenlik analizi çerçevesinde bu bölgeye yönelik hizmetlerde değişikliğe gidildiği bildirildi.

Açıklamada, belirlenen tarihe kadar yolcuların güvenliği için uçakların Irak ve İran hava sahasını kullanmayacağı belirtildi.

Yolcuların biletleri ücretsiz değiştirilecek

Lufthansa, iptal edilen uçuşlar sebebiyle mağdur olan yolcuların biletlerinin ücretsiz değiştirilip, paraların iade edileceğini duyurdu.

Lufthansa, geçen hafta da benzer bir karar alarak bölgeye seferleri iptal etmişti.

Alman hava yolu şirketinin bu kararlarının ardında, İsrail ile İran arasında artan gerilim ve bir çatışma çıkma olasılığı yatıyor.

Daha önce hava yolu şirketinden yapılan açıklamada, 8 Ağustos'a kadar Tel Aviv'e uçulmayacağı ve daha önce alınan Beyrut'a uçmama kararının kapsamının da 12 Ağustos'a kadar uzatıldığı belirtilmişti.

ABD, Hollanda, Hindistan, İngiltere, Almanya, İsviçre, İtalya, Yunanistan, Fransa ve Polonya'ya ait hava yolu firmaları, Orta Doğu'da yaşanan son gelişmeler üzerine güvenlik gerekçesiyle İsrail ve Lübnan'a bazı uçuşları iptal ettiklerini açıklamışlardı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli