Rojava'da olağanüstü hal ilan edildi

06-07-2022
Rûdaw
Etiketler Rojava Suriye Türkiye OHAL DSG
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Rojava Özerk Yönetimi, Türkiye'nin tehditleri nedeniyle kontrolü altındaki bölgelerde olağanüstü hal ilan etti.

Rojava Özerk Yönetimi’nden bugün yapılan açıklamada, olağanüstü halin gerekçesi, ”Türkiye’nin Özerk Yönetim bölgelerini sürekli tehdit etmesi, ağır silahlar ve insansız hava araçlarıyla bölgeyi sık sık hedef alması” şeklinde açıklandı.

Özerk Yönetim Genel Meclisi’nin 6 Temmuz’da toplanarak çeşitli kararlar aldığı bildirildi.

Yapılan açıklamada özetle şu ifadeler yer aldı:

“Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin temel ilkeleri çerçevesinde, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Genel Meclisi 6 Temmuz 2022’de olağanüstü bir oturum düzenledi. Genel Meclis üyelerinin onayından sonra bu karar alındı.

Buna göre;

1- Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi bölgelerinde olağanüstü hal ilan edilecek.

2- Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ne bağlı bütün komün, meclis ve kurumlar tehdit ve engellere karşı alınacak acil planlara ilişkin bilgilendirilecek.

3- Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi bölgelerine dönük saldırılara karşı bütün imkanlar seferber edilecek. Özerk Yönetim Genel Meclisi ile özerk ve sivil yönetim meclisleri tehditlere karşı alınacak projelere önem verecek.”

Türkiye Rojava’ya yeni bir operasyon düzenlemeyi planlıyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen ay bu yönde çeşitli açıklamaları olmuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli