Yeni bir Kürt partisi kuruldu!

05-12-2020
Abdulselam Akıncı
Etiketler Kürt Demokrat Partisi Diyarbakır Reşit Akıcı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Yeni kurulan Kürt Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Reşit Akıcı, yaklaşık 10 aydır parti çalışmalarına başladıklarını ve iki ay önce partinin kuruluşu için yaptıkları başvurunun İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edildiğini söyledi.

Rûdaw’a konuşan Kürt Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Reşit Akıcı, partinin ismini “Kürdistan Demokrat Partisi” şeklinde belirlediklerini ancak Türkiye’de “Kürdistan” ismi nedeniyle partilere dava açıldığı için “Kürdistan” yerine “Kürt” ismini tercih ettiklerini ifade etti.

Diyarbakır’da kurulan partinin çalışmalarına 10 ay önce başladıklarını dile getiren KDP Genel Başkanı Akıcı, İçişleri Bakanlığı’na yaptıkları başvurunun iki ay önce kabul edildiğini kaydetti.

Diğer Kürt partilerden farklı olduklarını belirten Akıcı, 1965’ten itibaren Türkiye’de siyaset yapmak adına kurulan Kürt partilerde yer alan kadro ve liderlerin artık aramızda olmadığını, yeni partinin tamamen gençlerden oluşacağını belirtti.

Akıcı, “Kürt ve Kürdistan davasına” sahip çıkacak olan KDP’nin kurucuları ve tüm teşkilatlarının genç üyelerden oluşacağını söyledi.  

Mele Mustafa Barzani’nin izinde yürüyeceklerini ifade eden Reşit Akıcı, şu ana kadar bazı kentlerde örgütlenme çalışmalarına başladıklarını aktardı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli