VİDEO - YPG New York’ta

01-09-2015
Ergülen Toprak
YPG savaşsı Amerikalı Robert Rose
YPG savaşsı Amerikalı Robert Rose
Etiketler YPG New York Robert Rose IŞİD
A+ A-

New York (Rûdaw) -  IŞİD’e karşı savaşmak için geçen yıl Rojava’ya giderek YPG saflarında savaşan Amerikalı Robert Rose, “Birkaç kez ölüm tehlikesi atlattım ama yakında yine gideceğim” dedi.

 

Genel seçimlerde HDP’yi desteklemek için “HDP New York Seçim Kampanyası Koordinasyonu” adıyla kampanya başlatan bir grup, Türkiye’de son dönemlerde devlet şiddetinin tırmandırılmasını New York’un işlek merkezlerinden biri olan Union Squere’de protesto etti.

 

Gösteriye, American Kurdish Association – Amerikan Kürt Derneği (AKA), New York ve Boston’daki Kürtler ile Türkiyeli öğrenciler katıldı.

 

IŞİD’in Suruç’taki saldırısında 33 kişinin hayatını kaybettiği hatırlatılan basın açıklamasında, Türkiye’nin IŞİD’e karşı ABD ile ortak operasyon adı altında barış sürecini bozarak PKK’ye operasyonlar düzenlediği ve olağanüstü hal ilan edilen birçok şehirde sivillerin katledildiği belirtildi.

 

Gösteride “Barış hemen şimdi!”, “Kürtler’e karşı savaşa dur de!”, “Kürdistan’a özgürlük, katliama hayır!” yazılı pankartlar açıldı.

 

New York’tan Haseke’ye giderek Halk Savunma Birlikleri (YPG) saflarında IŞİD’e karşı savaşan Robert Rose da protesto gösterisine katıldı.

 

YPG kıyafetleri ve sarı-kırmızı-yeşil fular ile gösteriye katılan Rose, Amerikalı bir arkadaşı ile birlikte YPJ bayrağı da açtı.

 

Rose ilk kez geçen yıl YPG’ye katılmış ve daha sonra New York’a geri gelmişti.

 

Temmuz ayında tekrar Rojava’ya giden Rose geçen hafta geri döndü.

 

Rudaw’a konuşan Rose, “IŞİD’ karşı sıcak çatışmalara katıldım. Birkaç kez ölüm tehlikesi atlattım ama yakında yine gideceğim. Bence Kürtler dünyadaki en iyi insanlar. Orada bulunduğum süre içinde çok iyi insanlar tanıdım” dedi.

 

8 yaşında bir oğlu olan Robert, Rojava’ya dönmeden önce “IŞİD’le savaş: Sekiz yaşında bir oğlu olan baba neden New York’u bırakıp savaşa gitti?” başlığıyla hakkında NBC’de bir haber yayımlanmıştı.

 

Facebook profilinde de çalıştığı kurum olarak “YPJ” yazan Rose, Rojava’daki günlerine dair sayfasında çok sayıda fotoğraf paylaşıyor.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli