HDP imza atmadı

25-02-2015
Rûdaw
Etiketler Hocalı imza HDP Meclis
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - Türkiye Parlamentosu Dışişleri Komisyonu, 1992 yılında Yukarı Karabağ’ın Hocalı kasabasında yaşanan olaylara ilişkin bildiri yayımlarken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) imza atmadı.

 

Dışişleri Komisyonu tarafından bugün yayımlanan bildiride Ermenistan birlikleri tarafından, 1992 yılının 25 Şubat’ını 26 Şubat’a bağlayan gecesinde Yukarı Karabağ’ın Hocalı Kasabasına saldırı düzenlendiği, saldırıda, 106’sı kadın, 63’ü çocuk ve 70’i yaşlı olmak üzere, toplam 613 Azerbaycan vatandaşının katledildiği belirtildi.

 

Bildiride, Hocalı, "insanlık tarihinin en kara sayfalarından biri” olarak adlandırılarak şöyle denildi:

 

“İnsanlık adına kara bir leke olan bu tür saldırgan eylemlerin tekrarlanmaması için uluslararası toplumun bu katliama hak ettiği önemi vermesi ve gerekli tepkiyi göstermesi gerektiğini bir kere daha vurguluyoruz. Bu açıdan Azerbaycanlı kardeşlerimizle dayanışma içinde olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Bu vesile ile bu olayın müsebbiplerinin uluslararası hukukta yargı önüne çıkarılması ve Ermenistan’a da işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesi çağrısını tekrarlamakta yarar görmekteyiz.”

 

Bildiriye, Dışişleri Komisyonu’nun Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi üyeleri imza atarken HDP’nin imza atmaması dikkat çekti.

 

Hocalı Katliamı, Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaşanan Dağlık Karabağ savaşı içinde önemli bir yer tutuyor. 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gece Ermeni askeri birlikleri askeri açıdan önemli bir yer olan Hocalı’ya baskın düzenledi. Azerbeycan’ın rakamlarına göre 613 kişi hayatını kaybetti. Ermeni kaynakları ise Azeri askerlerin sivillerin arasına karışarak kendilerine ateş açtığını iddia ediyor. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli