Pizzayla Dersim’i dünyaya tanıtıyor

10-08-2017
Ali Haydar Gözlü
Zeynel Arı
Zeynel Arı
Etiketler Zeynel Arı Pizza Kanada Dersim
A+ A-

Dersim (Rûdaw) - Kanada'nın Toronto kentinde yaşayan dünyaca ünlü Dersimli pizzacı  Zeynel Arı, yaptığı pizzalarla memleketini dünyaya tanıtıyor.

 

Yaz tatilini geçirmek için Dersim'e gelen Zeynel Arı'nın yaptığı pizzalar; şarkıcı Madonna, Hollywood yıldızları, Kanada Başbakanı ve parlamento üyeleri tarafından biliniyor.

 

Kanada'da “en iyi pizzacı ödülü”nü alan ve bölge parlamentosunda da yılın pizzacısı ödülünü alan Zeynel Arı, yaz tatili için memleketi Dersim'de bulunuyor.

 

Rûdaw’a konuşan Arı, pizzaları ile Dersim'i dünyaya tanıttığını ifade etti:

 

"Ben Kanada Toronto'ya  2002 yılında gittim. Bu işe de 2002 yılında başladım. Toronto Star, bizim pizza dükkanı için en iyi pizza yapan dükkan olduğu yönünde yazılar yazdı. Bu yazının ardından pizza dükkânımız iş anlamında yükseldi ve medyanın, politikacıların ve sinemanın gözü oldu."

 

Yaptıkları pizza ile kısa bir zaman içinde işyerinin tüm dünyada tanındığına dikkat çeken Zeynel Arı, "Müşterilerimiz arasında Kanada Başbakanı var,  Hollywood yıldızları var. Politikacılar var" diye konuştu.

 

"Dersim'in pizzada marka olmasını istiyorum"

 

Dersim'in pizza  ile tanınmasını ve yükselmesini istediğini ifade eden Arı, "Bu işi yapmak isteyen insanlarla konuşuyoruz. Dersim'in pizza işinde marka olmasını ve bu anlamda dünyada tanınmasını istiyoruz"şeklinde konuştu.

 

Kanada'da olduğu gibi dünyanın birçok yerinde pizza dükkanı açmak istediğini dile getiren Arı, Güney Kürdistan'da da pizza dükkanı açmak istediğini dile getirdi.

 

Konuşmasının  sonunda Güney Kürdistan ile ilgili İngilizce konuşan Arı,  Başkan Mesud Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani'ye yaptığı pizzalardan tattırmak istediğini söyledi.

 

Zeynel Arı'nın yaptığı pizzanın çok lezzeltli olduğunu dile getiren Yusuf Yel, "Pizza çok güzel olmuş. Dersimli biri olarak Kanada'da tanınmış. Dersimi çok iyi tanıttığı için kendisine çok teşekkür ederiz" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli