Haseke’de IŞİD’e hücum!

31-10-2015
Rûdaw
Etiketler Rojava Haseke IŞİD YPG ÖSO
A+ A-

Haber Merkezi – Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) bazı bileşenleri ile Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Süryani güçleri, Rojava’nın Haseke bölgesinde IŞİD’e karşı harekete geçti.

 

Suriye’de 13 devrimci güç, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) çatısı altında 12 Ekim’de kuruluşlarını ilan etmişti.

 

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Kuruluşta, Suriye topraklarını terör pisliğinden temizleyeceğimizi, halkımızı zulüm ve baskıdan kurtaracağımızı söylemiştik. Bu amaçla, çalışmalarımızın ilk adımını atıyor ve ilk askeri hamlemizi başlattığımızı ilan ediyoruz” denildi.

 

Açıklamada, ABD öncülüğündeki koalisyonun havadan destekleyeceği operasyonun, Heseke’nin güney kırsalına doğru gerçekleşeceği belirtildi.

 

IŞİD’in halkı canlı kalkan olarak kullanabildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Operasyon bölgesinde bulunan halktan, güvenli bölgelere geçmeleri” istendi.

 

YPG: TSK’ya cevap vermedik

 

Öte yandan, YPG Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, IŞİD’in 29 ekim’de Kobani’ye bağlı Ayn İsa kasabasının doğusunda bir saldırı düzenlediği, bildirildi.

 

Açıklamada, havan toplarıyla yapılan saldırıya karşılık verildiği belirtildi.

 

YPG ayrıca, Türk Ordusu’nun 24 Ekim’de Kobani’de sınır hattındaki YPG mevzilerine yönelik başlattığı saldırıların da devam ettiğini duyurdu.

 

Açıklamada, 29 Ekim’de, akşam saat 20.45 ile 21.15’te Tel Abyad’ın (Girêspî) batısında bir saldırı düzenlendiği kaydedilerek, şöyle denildi:

 

“Türk Ordusu önce tank ve zırhlı araçlarla sınırda hareketlilik içine girmiş, ardından da güçlerimizin sınıra 2 km uzaklıktaki Yabse köyündeki mevzilerini A-4 ağır makineliyle taramıştır. Güçlerimiz türk ordusunun provokasyon girişimine alet olmamak için saldırıya cevap vermemiştir.”

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli