‘KYB ve Goran KDP’yi bekliyor’

09-12-2016
Rûdaw
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Değişim Hareketi’nin (Goran), Kürdistan Demokrat Partisi’yle (KDP) görüşmeye sıcak baktığı öğrenildi.

 

Rûdaw’a konuşan KYB Merkez Yürütme Kurulu üyesi Ata Seravi, “KYB ve Goran, KDP’yle görüşmeye hazır. Süleymaniye’de KDP’den yanıt bekliyoruz” dedi.

 

KYB’nin görüşme konusunda KDP’yle herhangi bir sorunu olmadığını söyleyen Seravi, Goran’la da aynı konuda koordinasyon içinde olduklarını ifade etti.

 

Seravi, “KYB ve Goran’la nasıl görüşeceğine KDP karar verir. İsterlerse ortak bir heyetle görüşürüz, isterlerse de ayrı ayrı görüşürüz” dedi.

 

Başkan Mesud Barzani, yaşanan siyasi krizlerin çözümü için 20 Kasım’da partilere diyalog çağrısında bulunmuştu. Barzani, parlamantoya yeni bir başkan seçilip yeninden aktif hale getirilmesi ve yeni bir hükümetin kurulması gerektiğini işaret etmişti.

 

Bu çağrıdan sonra KDP; Kürdistan İslami Birlik (Yekgırtu), Kürdistan İslami Topluluk (Komel), Türkmenler ve Hıristiyanlarla biraraya gelmişti. Yakın zamanda KYB ve Goran’la da görüşülmesi bekleniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli