VİDEO – Ahıska Türkleri Ahlat’ta, halk tepkili

05-06-2016
Rûdaw
dgr
dgr
Etiketler Ahlat Ahıska Türkleri Demografi
A+ A-

Bitlis (Rûdaw) – Ukrayna’dan getirilen 270 Ahıska Türkü, Bitlis’in Ahlat ilçesine yerleştirildi.

 

2 Haziran’da getirilen 72 aile, Ahlat’a yerleştirildi. Aileler için Tunus Mahallesi’nde bulunan TOKİ konutlarında ev tahsis edildi.

 

Rûdaw’a konuşan Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, “Ahlat’a 72 Ahıska Türkü ailesi yerleştirildi. Bunlardan bazıları daha önce devlet tarafından Bursa’ya getirilmişti. Bu kardeşlerimiz Ukrayna’da savaş bölgelerinde sıkışıp kalmıştı. Burada TOKİ binalarımız vardı, oralara yerleştirildiler” dedi.

 

Ahıska Türkleri’nin oturma izni olduğunu söyleyen Çoban, bu kişilerin vatandaşlık için başvurduğunu belirtti.

 

İlçeye gelen Ahıska Türkleri’nden Gülgez Mamedova, “Ukrayna’dan geldik. Buraya geldiğimiz için çok mutluyuz. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız sağolsun. Herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Ahlat sakinleri ise demografik yapının değiştirildiğini belirterek, duruma tepki gösterdi.

 

Mehmet Elmas isimli Ahlatlı, “Demografik yapıyı değiştirmek istiyorlar. Kürtler’i buradan kaçırıp göçertiyorlar, onların yerine ise Ahıska Türkleri’ni yerleştiriyorlar. Böyle bir projeleri var” şeklinde konuştu.

 

Kudis Karageyik isimli ilçe sakini ise, “Ne iş var ne güç. Hepimiz evde işsiz oturuyoruz, gidip Ahıska’dan bunları getirtmişler. Bunlara nasıl bakacaklar?” sözleriyle tepki gösterdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli