TÜRKİYE BASIN ÖZETİ – Bugün seçim olsa… İşte son oy oranları

29-06-2015
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye’de yayımlanan gazetelerin bugünkü baskılarının birinci sayfalarında, koalisyon senaryoları, yarın yapılacak olan TBMM Başkanlığı seçimi ile Rojava’da gelişmeler göze çarpıyor.

 

Habertürk gazetesi bugün okurlarının karşısına, “Yüzde 92 aynı parti” manşetiyle çıktı.

 

Haberde, ANDY-AR kamuoyu araştırma şirketinin, genel seçimden 3 hafta sonra araştırmaya yer verildi. Seçmenin yüzde 67.4’ü seçim sonucundan memnun olmadığını söylese de yüzde 91.8’i, “Seçim sonucunu bilsem de aynı partiye oy verirdim” dedi.

 

Ankette, “Seçim sonucundan memnun musunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 67.4’ü “Hayır, memnun değilim” yanıtını verirken, memnun olduğunu söyleyenlerin oranı % 32.6 çıktı.

 

Araştırmaya göre, bugün seçim olsa AK Parti % 42.8, CHP % 27.3, MHP % 15.4 ve HDP % 11.7 oranında oy alıyor.

 

Sabah gazetesinin manşetinde ise, “Sınıra yaklaşan DAEŞ’li vurulacak” başlıklı haber yer aldı.

 

Türkiye’nin, uluslararası hukuktan doğan hakalrını kullanabilmek için “Angajman kuralları”nı değiştirdiği belirtilen haberde, şu ifadeler yer aldı:

 

“Daha önce Esad rejimini hedef alan angajman kuralları bu kez DAEŞ'e uygulanacak. DAEŞ düşmanca algılanacak, sınıra yaklaşırsa vurulacak.”

 

Haberde, “Daha önce DAEŞ militanlarının ellerinde silahlarla sınıra yakın yerlerde görüntüleri basına yansımıştı. Artık bu görüntülerin de önüne geçilecek. Sınıra yaklaşan tüm silahlı unsurlar tehdit olarak algılanacak” denildi.

 

Posta gazetesinin birinci sayfasında yer alan “En kritik MGK” başlıklı haberde ise, bugün Ankara’da yapılacak olan Milli Güvenlik Kurulu toplantısının gündemine değinildi.

 

Haberde, Türk Ordusu’nun Suriye’ye gireceği senaryoları ele alınırken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun sözlerine değinildi. Çavuşoğlu dün medyaya, “MGK toplantısının ardından gerekli açıklamanın yapılacağını” söylemişti.

 

HABER BAŞLIKLARI

 

Türkiye: Müthiş senaryo

Yeni şafak: Yunanistan çöktü

Milliyet: Dink’te yeni bulgular

Hürriyet: Londra kaçamağı

Star: Gözler MGK’da

Akşam: Asimilasyon koridoru

Bugün: Pinpon topu kaç gram

Cumhuriyet: CHP, Fidan’I istemiyor

Taraf: Kritik gün

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli