FLAŞ - YPS: Nusaybin’den çekildik! (YENİLENDİ)

26-05-2016
Rûdaw
Etiketler YPS Nusaybin Tunç Mahallesi PKK
A+ A-

Haber Merkezi - PKK’nin gençlik yapılanması Sivil Savunma Güçleri (YPS), operasyonların sürdüğü Mardin’in Nusaybin'deki silahlı güçlerini çektiklerini duyururken, Türk Ordusu çatışmaların sürdüğünü bildirdi.

 

YPS Genel Koordinasyonu’ndan yapılan açıklamada, “Kürt halkının meşru talebi olan demokratik özerklik mücadelesi çerçevesinde geliştirilen öz savunma direnişinin 72 gün boyunca Nusaybin’de büyük bir kararlılık ve cesaretle sürdürüldüğü” belirtildi.

 

Açıklamada, daha sonra şu ifadelere yer verildi:

 

“Devlet güçlerinin pervasız bir biçimde her tarafı yerle bir ettiği bu koşullarda direniş güçlerinin pozisyon değiştirmesi gerekli görülmüştür. Bu temelde alınan karar çerçevesinde güçlerimiz 25 Mayıs günü itibarıyla Nusaybin şehrinden başarılı bir biçimde geri çekilmeyi sağlayarak ulaşması gereken üslerine ulaşmışlardır.” denildi.

 

Tunç Mahallesi’nde yaralılar...

 

Nusaybin’de herhangi bir silahlı birimleri kalmadığını bildiren YPS, şunları da açıklamada dile getirdi:

 

“Bununla birlikte Alika (Tunç) Mahallesi’nde kalan sivil analar ve çocuklar vardır. Onlarla birlikte yerel ve sivil gençlerden bazı yaralılar da bulunmaktadır. Silahsız olarak bulunan bu insanların yaşamı şu anda tehlike altındadır.

 

Tüm insan hakları kuruluşlarının, tüm demokrasi güçlerinin, sivil-silahsız olarak Alika Mahallesi’nde bulunan bu insanların yaşam hakkının korunması için devreye girmeleri bir insanlık görevi olarak gündeme girmiştir.”

 

TSK: 130 kişi daha var

 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Nusaybin'de operasyonun sürdüğünü” bildirdi.

 

CHA’nın haberine göre, askeri kaynaklar ilçede halen kırsaldan gelmiş 125-130 PKK’li bulunuyor.

 

Çatışma: 2 ölü, 8 yaralı

 

Nusaybin’in Fırat Mahallesi'nin Çağçağ Ceddesi üzerinde bugün PKK'lilerin el yapımı patlayıcı ile düzenlediği saldırıda 1 uzman çavuş ve 1 polis öldü, 8 asker ve polis de yaralandı.

 

Yaralılar Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

Kongra Gel’den açıklama

 

PKK’nin yapılanmalarından Kongra Gel (Halk Konresi) tarafından yapılan açıklamada ise, “Halk direnişini tank ve toplarla kıramayan devlet güçlerinin, havadan uçak bombardımanlarıyla Nusaybin'i halkıyla birlikte yok etmek istediği” iddia edildi.

 

 Açıklamada, "Faşizme karşı kahramanca direnenlere güç vermek için, onların sesi ve yoldaşı olmak için, başta yurtsever halkımız olmak üzere herkesi Nusaybin halkının direnişine sahip çıkmaya çağırıyoruz” denildi.

 

14 Mart’ta başladı

 

Nusaybin'de 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

 

Kentte operasyon ve çatışmalar o günden beridir sürüyor.

 

Kenti harabeye çeviren 73 günde çok sayıda asker, polis, PKK’li ve sivil hayatını kaybetti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli