RÛDAW/ÖZEL – Binali Yıldırım Kürt mü?

22-05-2016
Serkan İnce
Binali Yıldırım
Binali Yıldırım
Etiketler Türkiye Başbakan Binali Yıldırım
A+ A-
 

Erzincan (Rûdaw) – Türkiyede 14 yıldır iktidar olan AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde bugün 3. genel başkan seçilecek.

 

Kongrede tek aday olarak gösterilen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan görevi devralması ve AK Parti'nin 3. genel başkanı olması bekleniyor.

 

AK Parti'nin kurucu kadrosundan olan Binali Yıldırım, 58, 59, 60, 61 ve 64'üncü hükümetlerde görev alan bir isim.




 

Türkiye'de en uzun süreli Ulaştırma Bakanlığı koltuğuna oturan Yıldırım, bu süre zarfında kara, deniz ve hava taşımacılığında önemli projelere imza attı.

 

Yıldırım, birçok yerde başarılarıyla ön plana çıksa da attığı her adım, yaptığı her iş, en çok da köyünde yankı buldu.

 

Rûdaw ekibi, Binali Yıldırım'ı yakından tanımak için doğduğu Kayı köyünü ziyaret etti.




 

Yıldırım, Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı Kayı köyünde bu evde yaşama gözlerini açtı. Fakat şimdilerde sadece ziyaret için köye gelip gidiyor.

 

Rûdaw’a konuşan Yıldırım'ın amcasının oğlu Mehmet Şerif Yıldırım, ailenin Kürt olduğu iddialarının asılsız olduğunu söyledi.




 

Yıldırım’ın 4’üncü sınıfa kadar okuduğu ilkokul ise şimdilerde boş ve virane. Okul arkadaşları Yıldırım'ı sessiz, zeki ve çalışkan biri olarak tanımlıyor.

 

Binali Yıldırım hükümetin başına geçtikten sonra köylülerinin kendisinden öncelikli iki beklentileri var. Nitekim bu iki istek uzun süredir AK Partili yöneticiler ve parti tabanı tarafından da dilendiriliyor.

 

Yıldırım'ın evinin hemen karşısındaki inşaatta çalışan Kürt işçilere yeni başbakandan beklentilerini sorduğumuzda ise bazı kaygılardan dolayı  konuşmak istemediklerini söylediler. Fakat bir işçi, beklentilerinin “akan kanın durması ve kalıcı barış” olduğunu fısıldadı.



 

Kayı köyü, 120 civarı haneden oluşsa da sokaklarında çok az insanla karşılışıyoruz.

 

AK Parti siyasi geleneğinde şimdiye kadar kimin genel başkan adaylığı açıklanmışsa, kısa sürede kongrede o seçilmiş ve Başbakan olmuştur. Bundan dolayıdır ki Binali Yıldırım'ın köylüleri şimdiden onu başbakan olarak görmekte.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli