Azerbaycan Savunma Bakanlığı bir askerlerinin öldürüldüğünü duyurdu

30-09-2023
Etiketler Azerbaycan Karabağ Ermenistan Ermenistan Logosu
A+ A-

Haber Merkezi - Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'dan keskin nişancı silahıyla açılan ateş sonucu bir askerin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun Basargeçer ilinin Zerkend köyü istikametindeki mevzilerinden, Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'ın Kelbecer ilinin Aşağı Ayrım köyü istikametindeki mevzilerine öğle saatlerinde keskin nişancı silahıyla ateş açıldığı bildirildi.

Açıklamada, açılan ateş sonucu Vüsal Orucov isimli askerin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ordusunun misillemede bulunduğunu kaydetti.

Azerbaycan, 19 Eylül'de Dağlık Karabağ'ın kontrolünü Ermenilerden tamamen geri almak için bu bölgedeki ayrılıkçı güçlere karşı askeri operasyon düzenlemişti.

Çatışmalar, taraflar arasında Rusya'nın arabuluculuğunda sağlanan ateşkesle sonlanırken Dağlık Karabağ'daki Ermeni güçler de varılan anlaşma uyarınca silah bırakmaya başlamıştı.

Bakü, başarıyla tamamlandığını duyurduğu bu operasyonun ardından Dağlık Karabağ'daki Ermenilerin haklarının güvence altına alınacağını ve bölgenin entegre edileceğini vaat etti.

Ancak bölgede yaşayan Ermeniler Azerbaycan yönetimi altında baskılar ve şiddetle karşılaşabilecekleri endişesiyle Dağlık Karabağ'ı terk etmeye başlamıştı.

Kendini "Artsakh Cumhuriyeti" olarak adlandıran ayrılıkçı yönetimin lideri Samvel Şehrimanyan da Perşembe günü imzaladığı kararnameyle "tüm devlet kurumlarının yıl sonuna kadar feshedileceğini" bildirerek "Artsakh Cumhuriyetinin varlığının 1 Ocak 2024 itibarıyla son bulacağını" duyurmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli