ABD Genelkurmay Başkanı Milley: Bağdadi operasyonunda 2 kişi yakalandı

29-10-2019
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi- ABD Genelkurmay Başkanı Mike Milley, IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyonda 2 kişinin yakalandığını söyledi.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper ve Mike Milley, IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi’nin öldürüldüğü operasyonla ilgili olarak Pentagon’da basın toplantısı düzenledi.

Bağdadi’nin ölümüyle sonuçlanan operasyonu değerlendiren Esper, Bağdadi’nin ölümünün “saklanabileceklerini düşünen teröristlere yönelik güçlü bir mesaj ve uyarı” olduğunu söyledi.

Bağdadi’nin ölümüyle sonuçlanan operasyona rağmen Suriye’de durumun “hala karmaşık olmaya devam ettiğini” ülkesinin IŞİD’in kalıcı şekilde yenilgiye uğratılması için Suriye’de olduğunu belirten Esper, “Suriye’de kalmaya devam edecek olan ABD askerlerinin terörle mücadele operasyonlarını sürdüreceklerini” dile getirdi.

Mark Esper, Türkiye’nin Rojava’da düzenlediği daha sonra Ankara ve Washington arasında varılan uzlaşma kapsamında ara verilen operasyon için “yersiz” ifadesini kullanarak, şöyle dedi:

“Türkiye bölgede istikrarsızlığa yol açan yersiz operasyonunun sonuçlarının sorumluluğunu taşımayı sürdürüyor.”

ABD Savunma Bakanı Esper, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile irtibatta olmaya devam edeceklerini ve petrol bölgelerinin denetimini sağlamayı sürdüreceklerini belirtti.

Orgeneral Mike Milley de Bağdadi operasyonunun askeri boyutuna ilişkin basına konuştu.

Operasyonu CENTCOM bünyesindeki özel operasyon kuvvetlerinin düzenlediğini, ABD kurumları arasında istihbarat işbirliği sayesinde, Bağdadi’nin Türkiye sınırından 6,5 kilometre uzaklıkta İdlib’de olduğunun belirlendiğini aktardı.

Üzerindeki intihar yeleğini patlattığı açıklanan Bağdadi’nin cenazesinin kimlik doğrulama çalışmaları için güvenli bir yere götürüldüğünü belirten Milley, daha sonra da cenazeye uygun şekilde muamele edildiğini söyledi.

Operasyondan görüntü ve fotoğrafların gizlilik dereceleri değerlendirildikten sonra basın mensuplarıyla paylaşılacağını dile getiren Orgeneral Milley, operasyonda canlı yakalanan iki kişinin de gözaltında olduğunu belirtti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli