Güney Kore, köpek eti yemeyi yasaklıyor

Haber Merkezi – Her sene yaklaşık 1 milyon köpeğin kesildiği Güney Kore’de, köpek etine talebin iyice azalmasıyla beraber hükümetin tüketimi yasaklamayı gündemine aldığı belirtildi.

Güney Kore hükümeti, son yıllarda köpek etine olan talebin azalması nedeniyle, köpek eti tüketimini yasaklamayı gündemine aldı.

Her yıl yaklaşık 1 milyon köpeğin yemek için kesildiği ülkede, hayvan hakları aktivistleri uzun süredir köpek eti ticaretinin sona ermesi çağrısında bulunuyor.

Devlet Başkanı gündemleştirdi

Hayvanseverliğiyle tanınan Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in da ilk kez ülkede köpek eti tüketimini yasaklama olasılığını gündeme getirdi. Moon, yasağın getirilmesi konusunda hükümet ile görüştü.

Yasalar köpeklerin ve kedilerin kesilmesini yasaklıyor olsa da etlerinin tüketimi ülkede yasak değil. Son yıllarda, ülkede evcil hayvan beslemeye rağbet artarken, insanlar köpek eti yememeye başladı.

Nüfusun yüzde 84'ü hiç köpek eti yemedi

En büyük köpek eti pazarından üçünün kapandığı ülkede Güney Kore’de, nüfusun yüzde 84'ünün hiç köpek eti tüketmediği bir anketle ortaya kondu.

Güney Korelilerin yüzde 59'unun köpek etinin yasaklanmasını desteklediği de ankette göze çarptı.

Ayrıca ülke nüfusunun beşte biri evcil hayvan olarak köpek besliyor.

Hayvan hakları aktivistleri memnun

Uzun süredir köpek eti ticaretine son verilmesi çağrısında bulunan hayvan hakları grupları, Moon'un girişimini memnuniyetle karşıladı.

Kore Hayvan Hakları Savunucuları Başkanı Jeon Jin-kyung, her geçen gün daha fazla Güney Korelilerin köpek eti tüketimini hayvan istismarı olarak gördüğünü belirtti.