Ermenistan milletvekili: Savaşta bazı Ezidi Kürt askerler de yaralandı

Erbil (Rûdaw) - Ermenistan Parlamentosu Kürt Milletvekili Rüstem Bakoyan, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki savaşta bazı Ezidi Kürt askerlerin de yaralandığını söyledi.

Rûdaw TV Haber Bültenine katılan Rüstem Bakoyan, Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ bölgesinde yaşanan savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kürt milletvekili Bakoyan, savaşın Azerbaycan’ın saldırıları nedeniyle başladığını ve çatışmaların şiddetli olduğunu belirtti.

Azerbaycan’ın Türkiye ve Suriye’den getirilen silahlı grupların desteğiyle Ermenistan’a karşı savaştığını kaydeden Bakoyan, “Türkiye, Azerbaycan ve Suriye muhalefetine bağlı askerler birlikte Ermenistan’a karşı savaşıyor. Suriye muhalefeti teröristleri 1500 dolar karşılığında savaşıyor ve bazıları öldürüldü. Görüntü ve belgeleri de bulunuyor. Ermenistan barışçıl bir ülkedir ve savaş istemiyor” ifadelerini kullandı.

Ermenistan’ın Birleşmiş Milletler’in (BM) öncülüğünde soruna bir çözüm bulunmasını istediğini belirten Bakoyan, sözlerine şunları ekledi:

“Azerbaycan her zaman savaşı kışkırtıyor. Çatışmalarda şu ana kadar 80-90 civarında Ermenistan askeri ve 560’tan fazla Azerbaycan askeri hayatını kaybetti. Savaş sınırda devam ediyor. Azerbaycan ordusu şehirleri bombalayarak sivilleri öldürüyor. En son 2 sivil öldürüldü. Ölenler arasında kadın ve çocuklar da var. Ama Ermenistan hiçbir zaman sivillere saldırmıyor.”

Rüstem Bakoyan, çatışmalarda bazı Ezidi Kürt askerlerin de yaralandığını ama şu anda durumlarının iyi olduğunu ifade etti.

Bakoyan ayrıca, savaşı durdurmak için bir çok ülkenin çaba gösterdiğini vurguladı.