Kürt aileden bakanlık önünde oturma eylemi

29-06-2018
Rûdaw
Etiketler İskoçya Süleymaniye
A+ A-

Edinburgh (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi’nden bir göçmen aile, İskoçya İçişleri Bakanlığı binasının önünde oturma eylemi düzenledi.

 

Süleymaniyeli aile İskoçya yönetiminden vatandaşlık almak için İçişleri Bakanlığı önünde, “20 yıldır vatandaşlık alamadan bu ülkede yaşayan aile” ve “Ölüm ya da özgürlük, İngiltere bu kararı verebilir” pankartlarıyla oturma eylemine başladı.


 


Rûdaw’a konuşan ailenin yakınlarından Nigin Nakşibendi, Süleymaniyeli ailenin 20 yıldır İskoçya’nın Glasgow kentinde yaşadığını ancak şimdiye kadar vatandaşlık alamadıklarını söyledi.

 

İskoçya yönetiminin Kürt aileye halen vatandaşlık vermemesinden dolayı, aile bakanlık önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.

 

 

 

Biri kız 5 çocuk sahibi ebebeyinler, 20 yıldır İskoçya’da yaşamlarını sürdüyor. Ailenin şimdiye kadar polis tutaklarında adli bir suça da isimleri karışmış değil.

 

Aile 2 gündür İskoçya İçişleri Bakanlığı önünde oturma eylemi gerçekleştiriyor. Kürt ailenin eylemine bazı İskoçyalılarda destek vermek amacıyla bakanlık önünde hazır bulundu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli