Ezidi Kürt kadınlar Alman parlamentosunda

29-06-2017
Rûdaw
Almanya
Almanya
Etiketler Almanya Parlamentosu Ezdi Kürt Kadınlar IŞİD'le savaş
A+ A-

Berlin (Rûdaw) - Almanya Parlamentosu’nda IŞİD esaretinden kurtulan Ezidi Kürt kadınlarıyla ilgili bir panel düzenleniyor.

 

Hawar isimli sivil toplum örgütünün, Almanya Parlamentosu'nda CDU/CSU grubunun desteğiyle düzenlediği panele Başbakan Angela Merkel ve palamentodaki grup başkanları ve bazı uzmanlar katılıyor.

 

Rûdaw'a konuşan Naciye adlı Ezidi Kürt kadını, 8 aylık IŞİD esaretinde her türlü kötülüğü gördüğünü belirterek, “Halen 3 binden fazla Ezidi, IŞİD'in elinde. Onlar 3 yıldır bu hayata mahkum. Bir günde 8 kez satılan kadınlar var. Çocukları ise farklı şekilde satılıyor. Kadınlarla kızlar taciz ve tecavüze uğruyor. IŞİD çocukların beyini yıkayarak radikal düşünceler empoze ediyor” dedi.

 

Naciye, panelde yaşadığı dramı dünyaya anlatacağını dile getirerek, “Birileri sesimizi duysun. Kurtarılmayanların da kurtarılanların da yardıma ihtiyacı var” diye konuştu.

 

Ezidi Kürt kadınların yanı sıra Holocost katilamından kurtulan Yahudi bir kadın ve Kosova katliamında kurtulan Müslüman bir kadın da katılıyor.

 

Rûdaw muhabiri Ala Şali, panelde kadınlara yönelik cinsel istismarın nasıl bir silah olarak kullanıldığı üzerinde durulacağını aktardı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli