ABD’li generalden federal Kürt bölgesi açıklaması

29-03-2017
Rûdaw
Etiketler ABD Rakka DSG Kürt
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - ABD'nin Irak'taki Askeri Kuvvetler Komutanı General Stephen Townsend, ülkesinin Suriye’nin kuzeyinde federal bir Kürt bölgesi oluşturma niyetinde olmadığını söyledi.

 

Stephen Townsend bugün düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Suriye’deki rolü ve Kürtler’e ilişkin siyasetlerini açıkladı.

 

ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde federal bir Kürt bölgesi kurma niyetinde olmadığını belirten Townsend, “Kürtler Suriye’nin kuzeyinde yüzde 10’unu oluşturuyor. Bu nedenle de Kürtler için Suriye’nin kuzeyinde vücut bulamaz” dedi.

 

Stephen Townsend ayrıca, “Suriye’nin kuzeyindeki Kürt, Arap, Türkmen ve diğer mezhepteki halkın kendi kaderini tayin etmesi gerekiyor” diye konuştu.

 

DSG’ye ilişkin ise Townsend, “Bu güçteki yetkililerin büyük çoğunlu Kürt olabilir. Fakat silahlı Kürtlerin sayısı DSG’nin yarısını oluşturuyor. Diğer yarısı ise Arap, Türkmen ve diğer azınlıklardan oluşuyor” ifadelerini kullandı.

 

Rakka’yı kurtarma operasyonu sürecine ilişkin ABD’li general, “Bizim için öncelik Rakka’yı kurtarma operasyonu sürecinin başarıya ulaşmasıdır. Sonrasında ise kent, vatandaşları tarafında yönetilecektir. Hiçbir taraf sahiplenemez” dedi.

 

Rakka operasyonuna DSG’nin de katılacağını ifade eden Stephen Townsend, operasyon sonrasında hiçbir Kürt gücünün kentte kalmayacağını söyledi.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli