Pompeo: İran rejimi kendi halkından korkuyor

28-12-2019
Rûdaw
Etiketler Suriye Nasır Hariri DSG Suudi Arabistan Riyad Toplantısı ABD İran Tahran Mike Pompeo
A+ A-

Haber Merkezi – ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran’ın birçok kentinde geçtiğimiz ay düzenlenen protestolara ilişkin “İran halkı, katledilen bin 500 kurbanı için yas tutma hakkına sahip ve rejim kendi vatandaşlarından korkuyor” dedi.

Resmi twitter hesabında paylaşımda bulunan Bakan Pompeo, İran yönetiminin kendi halkından korktuğunu ileri sürdü.

Pompeo yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“İran halkı, protestolar sırasında hayatını kaybeden bin 500 insanın yasını tutma hakkına sahip. İran rejimi kendi vatandaşlarından korkuyor. Rejim bir kez daha şiddete başvurdu ve interneti kapattı.”

İran’da gerçekleştirilen protestolarda yakınları kaybeden kişilerin sosyal medyada yaptıkları kayıplarını anma ve ölümleri protesto etme çağrısının ardından ülkenin farklı kentlerinde internete erişimine engel getirildiği belirtiliyor.

Ancak Tahran yönetimi ile telekomünikasyon şirketleri internet kesintisinin olmadığını savunuyor.

İran’daki protestolar

ABD yaptırımlarının da etkisiyle ekonomik açıdan zor günler geçiren İran halkı, 15 Kasım’da benzine yapılan zam nedeniyle ülkenin birçok kentinde protestolara başlamıştı.

Gösterilerde, birçok kentte kamu binaları, bankalar, benzin istasyonları ve marketler tahrip edilmiş, yaklaşık 7 bin kişinin gözaltına alındığı belirtilmişti.

Uluslararası Af Örgütü tarafından yapılan açıklamada ise, İran’da kasım ayında başlayan protestolarda 161 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli