ABD’den kara harekatı sinyali

28-12-2014
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi - ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'le Küresel Mücadele Özel Temsilcisi John Allen, IŞİD’e karşı hava operasyonlarının sonuç verdiğini, vakti geldiğinde kara operasyonunun da başlatılacağını bildirdi.

 

John Allen, IŞİD’e karşı hava operasyonlarının ilk sonuçlarını vermeye başladığını, örgütün petrol ticaretine darbe vurulduğunu belirterek, "IŞİD’in artık maaşları ödemekte zorlandığı anlaşılıyor" değerlendirmesinde bulundu. 

 

Allen, Alman Der Spiegel dergisine verdiği demeçte, IŞİD’le mücadelede kararlı adımların sürdüğünü ancak tümüyle etkisiz hale getirilmesinin zaman alacağını belirtti.

 

İlk aşama olarak IŞİD’in Suriye ve Irak’taki ilerleyişinin durdurulduğunu bildiren Allen, bundan sonraki aşamalarda örgütün silah temin etmesinin engellenmeye çalışılacağını, örgütle ideolojik olarak da mücadele edileceğini kaydetti.

 

IŞİD’e karşı bugüne kadar hava operasyonlarına ağırlık verildiğini, ifade eden Allen, "Vakti geldiğinde kara harekatı da başlatılacak. Bunun için eğitim donatım faaliyetleriyle Irak güvenlik güçlerinin IŞİD ile savaşabilecek duruma gelmeleri gerekiyor" diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli