İngiltere'nin eski Başbakanı Johnson bir tv kanalında işe başlıyor

Haber Merkezi Eski başbakan Johnson, GB News'te yapımcı, sunucu ve yorumcu olarak çalışmak üzere bir anlaşma imzaladı.

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, önümüzdeki yıl muhafazakar kanal GB News'e katılmaya hazırlanıyor. Burada yaklaşan İngiltere ve Amerika seçimlerini haber yapmada "anahtar rol" oynayacak.

59 yaşındaki Boris Johnson, Downing Street'te anti-kovid kurallarını ihlal eden partiler de dahil olmak üzere bir dizi skandalın ardından 2022 yazında görevinden istifa etmişti.

Kendisini 'ifade özgürlüğü'nün standart taşıyıcısı olarak sunan kanalda Muhafazakar Parti'den birçok ismin arasına katılıyor.

Kanal Cuma günü yaptığı duyuruda, Johnson'ın "Büyük Britanya'nın dünya çapındaki gücünü ortaya çıkaracak" bir dizi program sunacağını duyurdu.

Boris Johnson, "GB News, sadık ve büyüyen bir izleyici kitlesine sahip isyancı bir kanaldır" dedi ve "dünya meseleleri hakkındaki samimi görüşlerini" aktarma fikrinden "memnun olduğunu" ekledi.

Kanalın yazı işleri müdürü Michael Booker, kanalın "kuşağımızın en etkili Başbakanı" ve "inanılmaz derecede yetenekli bir gazeteci" olan Boris Johnson'ın GB News "ailesine" katılmasından "muazzam" gurur duyduğunu söyledi.

Eski Ticaret Bakanı Jacob Rees Mogg ve Muhafazakar Parti Lider Yardımcısı Lee Anderson daha önce siyasetten emekli olmuşlardı.

Johnson, GB News'te çalışmaya başlamadan önce Daily Mail'de köşe yazarı olarak sözleşme imzalamıştı.

Boris Johnson 2019'da başbakan oldu ve kabinesindeki bakanlarla hükümetinin çalışmaları konusunda tartışmalarla karşılaştıktan sonra Temmuz ayında istifa etti.

GB News, Eylül 2020'de  yayına başlayan bir İngiliz televizyon ve radyo kanalı. Kanalın merkezi Londra'da bulunuyor.