Avusturya’da göçmenler seçim sonuçlarını endişe içinde bekliyor

24 dakika önce
Rûdaw
Video alıntısı / Rûdaw
Video alıntısı / Rûdaw
Etiketler Avusturya Seçim Göçmen
A+ A-

Dusseldorf (Rûdaw) - Yarın (pazar) Avusturya’da genel seçimler yapılacak. Seçim sonuçları merakla bekleniyor. Özellikle de göçmenler sonuçları merakla bekliyor. Kamuoyu yoklamalarına göre aşırı sağ partiler yüksek oy alabilir ve bunun da göçmenler üzerinde olumsuz etkileri olabilir.

Hemin Abdullah’n sunduğu Diasrpora Programı'na katılan Kürt kadın aktivistler Avusturya’da aşırı sağın yükselişinin göçmenler üzerindeki olası olumsuz etkilerini değerlendirdi.

Çalışma ve sosyal işler uzmanı Hema Huseyin ile mülteci destekçisi ve mülteci örgütü çalışanı Leylan Berwari, Diaspora Programı'nda seçim sonuçlarının ülkelerindeki mülteciler üzerindeki etkisine ilişkin görüşlerini aktardı.

Hema Huseyin şunları söyledi:

“Sadece ben değil burada bulunan bütün göçmenlerin endişelendiğini düşünüyorum. Seçim sonuçlarının nasıl bir değişime yol açacağı merak ediliyor. Göçmenlerle çalışan kuruluşlarla röportajlarım vardı. Ne tür projeleriniz var gelecek için diye sorduğunda bir şey söyleyemiyoruz diyorlardı. Seçimlerin nasıl gerçekleşeceğini bilmiyoruz diyorlardı. Buradan şunu anlıyoruz ki sadece göçmenler için değil göçmenlerle ilgili çalışan kuruluşlar da seçim sonuçlarını endişe ile bekliyor. Aşırı sağcıların Avusturya’da önde gittiği söyleniyor. Hatta hükümette yer alacağı da öngörülüyor. Kanunların değiştirileceği belirtiliyor ki bu da göçmenler arasında endişeye yol açıyor.  Fakat şu anda seçimler sonuçlanıncaya kadar kesin bir şey söyleyemeyiz.”

Leylan Berwari de şu ifadeleri kullandı:

“Gençler ve çocuklar arasında çalışıyorum. Okullara gidiyorum ve onlarla workshop’lar düzenliyorum. 9 yıldır bu işleriyle uğraşıyorum görüyorum ki son yıllarda Avusturya'ya gelmek isteyenlerin sayısında azalma var. Bunun nedenini onlara sorduğumda… Bence medya bu konuda olumsuz bir ortam yarattı, daha çok olumsuz haberler yer aldı medyada.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Tahran'da binlerce kişi Nasrallah suikastı nedeniyle İsrail'i protesto etti. / Foto: AA

Rusya’dan ‘Nasrallah’ açıklaması: Çok daha dramatik sonuçlar doğuracak

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'a yönelik "siyasi bir cinayet" işlediğini kaydederek bu eylemin, Lübnan ve tüm Orta Doğu'da "çok daha dramatik sonuçlar doğuracağını" belirtti.