RÛDAW ÖZEL - Malezya Başbakanı: ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımlar karşısında dünya çaresiz

28-09-2019
Rûdaw
Etiketler Malezya İran ABD
A+ A-

New York (Rûdaw) - Malezya Başbakanı Muhammed, ABD’nin uyguladığı yaptırımlar sadece İran’a sorun teşkil etmediğini belirterek, “ABD’ye müttefik ülkelerin İran ile ticari bağlarını tamamıyla askıya almalı” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) 74’üncü Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’ta bulunan Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed Rûdaw New York ofisi sorumlusu Mecit Nizamettin Gli’nin sorularını yanıtladı.

ABD’nin İran’a karşı uyguladığı yaptırımlar hakkında konuşan Muhammed, “Biz İran ile ticaret bağımızı koparmak istemiyoruz, ancak bize ticareti sürdürmemiz haline ceza alacağımız yönünde bilgi aldık. Bizim bu konuda elimiz mahkûm ve dünya bu konu karşısında bir şey yapamıyor” dedi.

Trump’ın kararlarına bağlı kalıp kalmayacakları sorusunda Başbakanı Muhammed şöyle yanıtladı:

“Bizim İran ve başka ülkelerle ticari bağımız var. Bizim ABD’yle de ticaretimiz var ancak Washington yönetimi ile sorun yaşarsak ve onlar bizim bankalarımızı kapatırlarsa gerçek sorunla o zaman karşı karşıya kalırız. Biz İran’a karşı uygulanan yaptırımlara karşıyız ama elimizden de bir şey gelmiyor. Birleşmiş Milletler dahil hiç birimiz bu konuda adım atamıyoruz”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli