Netanyahu: Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek

11 saat önce
Etiketler Hizbullah İsrail Benjamin Netanyahu
A+ A-

Haber Merkezi – İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ne düzenlenen ve 10 kişinin ölümüne neden olan roket saldırısına ilişkin, Lübnan Hizbullahı'nın şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyeceğini belirtti.

İsrail Başbakanlık Ofisinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Netanyahu, çoğunlukla Dürzilerin yaşadığı Mecdel Şems beldesine düzenlenen ve 10 kişinin ölümüne neden olan saldırıdan Lübnan Hizbullahı'nı sorumlu tuttu.

Netanyahu, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyecek. Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek" ifadesini kullandı.

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Dürzi beldesi Mecdel Şems'e düzenlenen roket saldırısında 10 kişinin öldüğü, 6'sı ağır 24 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamada, saldırının, "durum değerlendirmesi ve eldeki istihbarat sonuçlarına göre" Lübnan Hizbullahı tarafından düzenlendiği belirtilmişti.

Lübnan Hizbullahı ise saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği iddiasını "kesinlikle yalanladığını, olayla herhangi bir bağlantılarının olmadığını" kaydetmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Hakan Fidan, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye-ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı Altıncı Üçlü Toplantısı'na katılmak üzere bulunduğu Laos'un başkenti Viyentiyan'da, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi.