ALMANYA - Türkiye'nin zaferini kutlayan konvoyun çarptığı bir kişi yaşamını yitirdi

28-06-2024
Etiketler Almanya Türk konvoyu Kürt vatandaş
A+ A-

Haber Merkezi - Berlin'de futbol kutlaması yapan Türk konvoyunun çarptığı 67 yaşındaki Kürt vatandaşı hayatını kaybetti.

Türk Milli Takımının 26 Haziran'da Çekya Milli Takımına karşı kazandığı zaferi kutlamak için oluşturulan konvoydaki bir otomobil yoldan geçen 67 yaşındaki Sait T. isimli bir Kürt vatandaşa çarptı. Sait T. olay yerinde hayatını kaybetti.

Civaka Azat sitesinde yer alan habere göre; olay, saat 23.30 sıralarında kiralık Mercedes AMG SL63'ün aşırı hızla Karl-Marx-Straße'ye doğru giderken meydana geldi. Mercedes marka otomobilin çarptığı Sait T. çarpmanın etkisiyle 20 metre havaya fırlayarak yere çarptı.

Fail olduğu iddia edilen kişi (26), araçta bulunan diğer iki kişiyle birlikte başka bir araca binip kaçarken, görgü tanıkları ilk müdahaleyi yaparak hemen polise ve itfaiyeye haber verdi.  Ancak tüm müdahalelere rağmen talihsiz adam hayatını kaybetti.

Fail olduğundan şüphelenilen kişi ancak bir saat sonra polise teslim oldu.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre Türk bayraklarının dalgalandığı konvoydaki otomobil aşırı hız yapıyordu. Sürücü polisteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Sait T.'nin trajik ölümüne rağmen Almanya'nın dört bir yanında Türk taraftarlar kutlamalarını gece geç saatlere kadar sürdürdü.

Çok sayıda Kürt siyasetçi, kulüp ve kuruluş, bu yılki Avrupa Şampiyonası'nın başında Türk taraftar sahnesinin tehlikeli ve tehditkar davranışları konusunda zaten uyarıda bulunmuştu.

Almanya'nın en büyük Kürt şemsiye örgütünün KON-MED’in Eşbaşkanı Ruken Akça, "İster Dortmund'daki konvoyda, ister Hamburg'daki taraftar mitinginde Almanya'nın birçok yerinde ırkçı sloganlar atıldı ve 'Bozkurtlar' selamı gösterildi" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli