Çeçen lider Kadirov'dan yeni açıklama: Şok olduk!

Haber Merkezi – Rusya Federasyonu’na bağlı özerk Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Ramazan Kadirov, Çeçen askeri kuvvetlerinin Ukrayna'da konuşlandırıldığını söyledi. Kadirov ayrıca, "Ukrayna halkına karşı savaşmak gibi bir niyetimiz yok" dedi.

Çeçenistan Cumhuriyeti Başkanı Ramazan Kadirov, yayınladığı bir videoda, Çeçen askerlerin Ukrayna'da konuşlandırıldığını ve şimdiye kadar hiçbir kayıp vermediklerini belirtti.

Kadirov, Çeçen birliklerin şu ana kadar Ukrayna’ya ait bir askeri tesisi ele geçirdiğini söyledi.

Rus kuvvetlerinin başkent Kiev de dahil olmak üzere büyük Ukrayna şehirlerini kolayca ele geçirebileceğini öne süren Kadirov, ancak görevlerinin can kaybını önlemek olduğunu söyledi.

Her koşulda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emirlerini yerine getireceklerini anlatan Kadirov, “Ukraynalıların bu kadar silahlarının olması karşısında şok olduk. Ukrayna halkına karşı savaşmak gibi bir niyetimiz yok" dedi.

Kadirov, videonun sonunda "Amacımız Ukrayna halkı ile değil, neo-Nazi gruplarıyla savaşmaktır" ifadelerini kullanıyor.

Öte yandan Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov'un sağ kolu Magomed Tuşayev’in Ukrayna ordusu tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

Uluslararası basında çıkan haberlerde Tuşayev’in 141’inci motorize ulusal güvenlik birimini idare ettiği kaydedilirken, Kadirov’un da saldırıdan kısa bir süre önce bu taburu ziyaret ettiği öne sürüldü.

Tuşayev ile beraber geçmişte fotoğrafları da paylaşılan Kadirov bir süre önce Kiev’in ele geçirilmesi gerektiğini kaydetmişti.