Sırp Bakan’dan Rûdaw’a: Tek çözüm var!

27-08-2015
Rûdaw
Rudaw
Rudaw
Etiketler Sırbistan Multeci Suriye
A+ A-

Sırbistan (Rûdaw) - Sırbistan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Alexander Vulin, “Suriye krizi çözülmeden mülteci sorununa bir çözüm bulamayız” dedi.

 

Suriye’deki iç savaştan kaçan binlerce mülteci, Avrupa’ya geçmek için koridor olarak Surbistan’ı kullanıyor.

 

Rûdaw’a konuşan Alexander Vulin, Avrupa Birliği (AB) üyesi olmadıkları halde uluslararası toplumla beraber hareket ederek, mülteci sorununu çözmeye çalıştıklarını belirtti.

 

Bakan Vulin, uluslararası toplumun mülteci krizini aşması için öncelikli olarak Kuzey Afrika ve Ortadoğu’daki sorunları çözmesi gerektiğini  ifade ederek, “Suriye’deki kriz çözülmeden mülteci sorununa bir çözüm bulamayız” ifadesini kullandı.

 

Alexander Vulin, mültecilerin Sırbistan’da kalmak istemediklerini ve ülkeyi koridor olarak kullandıklarını söyledi.

 

Uluslararası topluma çağrıda bulunan Sırp Bakan, “Sorunlar lafla çözülmüyor. Hep beraber bir an önce mülteci sorununa çözüm bulmalıyız” dedi.

 

Bu arada, Avrupa Birliği, (AB) Sırbistan’da yaklaşık 400 bin mültecinin barınabileceği bir mülteci kampı kurmayı hedefliyor.

 

Sırbistan Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Momir Stojanovic, daha önce yaptığı açıklamada  AB’nin ülkede mülteci kampı kuracağını doğrulamıştı.

 

Mülteci sayısının en yüksek olduğu AB ülkelerinden olan Macaristan, Sırbistan sınırını tel örgülerle kapatmaya hazırlanıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli