Esrarengiz siteden IŞİD’e savaş ilanı!

27-08-2015
Rûdaw
Etiketler IŞİD Site Savaş
A+ A-

Haber Merkezi - İngiliz vatandaşı eski bir IŞİD mensubu,ayrıldığı örgüte karşı bir internet sitesi kurdu.

 

Independent gazetesi, IŞİD'e karşı sanal alanda kampanya yürüten “www.truthaboutisis.com” sitesiyle ilgili ayrıntılara yer verdi.

 

Gazete, Twitter ve Facebook hesaplarını da kullanarak IŞİD'e karşı yayın yapan ve son derece profesyonel olduğu izlenimi veren sitenin, İngiltere vatandaşı eski bir örgüt mensubu tarafından hazırlandığını yazdı.

 

Sitenin çok yönlü videolar ve sosyal medya teknikleriyle dikkat çektiği belirtilen haberde, özetle şu bilgilere yer veriliyor:

 

"Bu sitenin email iletişim bilgisi, telefon numarası ya da adresi yok. Ohio, Dayton'daki bir proxy sunucu kullanılarak isimsiz olarak kayıt ettirilmiş. Bununla birlikte şüphe götürmez bir biçimde menşei İngiliz. Truthaboutisis'i Twitter'da takip eden 89 kullanıcı arasında Mo Farah, Amir Khan, Mishal Husain gibi kamuoyunda iyi tanınan İngiltereli Müslümanlar var."

 

Gazeteye konuşan ve ismini vermek istemeyen eski IŞİD’li, site için devletten herhangi bir destek veya para almadığını belirtti.

 

Eski IŞİD’li, başlarda Batı'nın Afganistan ve Irak'taki müdahaleleriyle radikalleştiğini, cihatçılar için para ve destek topladığını ve sonra da savaşmaya gittiğini söyledi.

 

"Vahşilik ve eşitsizlik gördüm” diyen eski IŞİD'li, şöyle devam etti:

 

"Yapılanların İslam'la bir alakası olmadığını düşündüm. Sonra, yaşı küçük çocukların dövülmesine ve çocukların intihar bombacısı olarak kullanılmasına tanık oldum. Bu, benim için barbarcaydı. Oraya gittiğimde, düşman olan Amerikalılarla karşılaşmak için sabırsızlanıyordum. Ama ilk günlerde bunu unuttum. Kaçtım ve İngiltere'ye canlı bir şekilde döndüğüm için şanslıydım."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli