ABD'den YPG'ye 'askeri yardım' açıklaması

Haber Merkezi - ABD Savunma Bakanı James Mattis, ülkesinin Rakka'nın IŞİD'den temizlenmesine yönelik operasyon bittikten sonra da YPG'ye bazı 'ekipman' yardımında bulunacağını açıkladı.

 

ABD Savunma Bakanı Mattis, IŞİD'in fiili başkenti Rakka'ya yönelik operasyonun tamamlanmasının ardından YPG'ye verilen silahların geri alınacağına dair Türkiye'ye güvence verilmesine hakkında da konuştu. Mattis, bunun bir sonraki görevin nerede veya ne zaman olacağına bağlı olduğunu belirtti.

 

YPG'ye yapılacak yardımın 'silah' olup olmayacağı sorusuna ise "Yapabileceğimizi yerine getireceğiz" cevabını vererek net bir cevap vermekten kaçınan Mattis, olası bir Rakka zaferinin ardından YPG'nin ne ölçüde silahlı bir yapıda kalacağı ilişkin, "Göreceğiz" cevabını verdi.

 

James Mattis, Rakka'nın alınmasının IŞİD'e karşı savaşın sona ermesi anlamına gelmeyeceğini söyledi.

 

ABD Savunma Bakanı James Mattis, geçen hafta Türk mevkidaşı Fikri Işık'a gönderdiği mektupta, ABD'nin YPG'ye verdiği malzemelerin listesinin her ay düzenli olarak Türkiye ile paylaşacağını belirtmişti.

 

Bununla birlikte mektupta, IŞİD mağlup edilince görsel olarak kayıt altına alınan silah ve teçhizatların geri alınacağı kaydedilmişti.