NEPAL- Ölü sayısı 4 bine yaklaştı! (YENİLENDİ)

27-04-2015
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi - Nepal'de Cumartesi günü meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 726'a ulaştı.

 

Nepalli yetkililer, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının Nepal'de 3 bin 726'a yükseldiğini bildirdi. Yetkililer, Hindistan'da 61 ve Tibet'te 20 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

 

Başkenti Katmandu'nun 80 kilometre kuzeydoğusundaki Lamjung'da cumartesi günü yerel saatle 11.56'da meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremin ardından orta büyüklükte çok sayıda artçı sarsıntı kaydedildi.

 

Depremin merkez üssüne yakın yerleşim birimlerine giden yolların heyelan ve çatlaklar yüzünden kapandığı, bu nedenle buralara ulaşım sağlanamadığı aktarıldı. Bu yerleşim birimlerine ulaşılmasıyla ölü sayısının daha da artmasından endişe ediliyor.

 

Ölenlerin cesetleri yakılıyor

 

Deprem sonrası ölülerin çoğalmasıyla birlikte salgın hastalıkların artması endişesi bulunurken, Nepalliler nehir kenarlarında, dinlerine uygun ritüel eşliğinde yakınlarının cesetlerini yakmaya başladı.

 

Depremde hayatını kaybeden Nepalliler, odun kütüklerin üstünde ilk olarak tütsüleniyor, daha sonra ise ateşe verilerek yakılıyor. Cesedlerin başında bekleyen yakınları ise olayın şokunu hala atlatabilmiş değil.

 

Felaket sonucu büyük bir yıkımın olduğu ülkede, birçok bölgeye hala elektrik verilemiyor. Evleri yıkılanlar ile binalara korkularından giremeyen vatandaşlar geniş alanlara kurulmuş çadırlarda kalıyor.

 

Yurt dışından yardımların gönderilmesine devam ettiği Nepal'de, toplu yerlerde hazırlanan yemekler depremzedelere sunuluyor.

 

7,8 büyüklüğündeki deprem, ülkede 1934 yılında meydana gelen ve 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği 8,1 büyüklüğündeki depremin ardından kaydedilen en şiddetli sarsıntı oldu.(Ajanslar) 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli