LONDRA/KÖLN - Efrin operasyonu protesto edildi

27-01-2018
Rûdaw
Etiketler Efrin TSK Londra Köln Protesto
A+ A-

Londra (Rûdaw) - Almanya ve İngiltere'de yaşayan Kürtler Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Rojava'nın Efrin kentine yönelik operasyonunu protesto etmek için sokaklara döküldü.

 

İngiltere'nin başkenti Londra'dan bildiren Rûdaw muhabiri Kurdistan Hasan, kentte yaşayan Kürtlerin Efrin'e yönelik operasyonu protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlediğini aktardı.

 

Muhabirmiz, “Sokaklara inen binlerce Kürt Türkiye'ye Efrin operasyonunu durdurması çağrısında bulundu” dedi.

 

Rûdaw'a konuşan bir protestocu, Kobani'de IŞİD'e karşı savaştaığını söyledi.

 

Umed Çawşin olarak kendisini tanıtan protestocu, “Tarihi Kobani direnişine katılan özgürlük savaşçısıyım. O savaşta yaralandım ama Kobani' düşmedi ve düşmeyecek demiştim. Şimdi de yaşasın Efrin direnişi diyorum” diye konuştu.

 

Öte yandan Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen gösteride, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Efrin'e yönelik askeri operasyonu protesto edildi.

 

Ebert Meydanı'nda (Ebertplatz) başlayan protesto yürüyüşünde, "Erdoğan'ın savaşını durdurun,” "Avrupa kendinden utan”, "Efrin için barış” yazılı pankartların taşındığı belirtildi.

 

Köln polis yetkililerinin verdiği bilgiye göre, gösteriye ilk saatlerde yaklaşık 7 bin kişi katıldı. Gösterici sayısının 20 bini aşabileceği ifade edildi.

 

Gösteri, Almanya Demokratik Kürt Toplumu Merkezi (NAV-DEM) tarafından "Her Yer Efrin, Her Yer Direniş” sloganıyla düzenlendi. NAV-DEM, Almanya'da iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından PKK'ye yakın örgütler arasında sayılıyor.

 

Köln polis yetkilileri, Kürt ve milliyetçi Türk gruplar arasında çatışma yaşanmasından kaygı duyuyor. Bu nedenle gösterinin barışçıl bir şekilde gerçekleşmesi için yaklaşık 2 bin polis memuru görev yapıyor.

 

TSK, 20 Ocak’ta Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte “Zeytin Dalı Harekatı” adı altında Efrin’e operasyon başlattı. (Kaynak: Rudaw, DW Türkçe)

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli