Batı Şeria'da 2 hastane kuşatıldı: 5 ölü

26-11-2023
Etiketler Kudüs Gazze Hastane Hamas İsrail
A+ A-

Haber Merkezi – İsrail ordusu, Batı Şeria'nın Cenin kentinde 2 hastanenin çevresini kuşattı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin Cenin'deki saldırısı sonucu beş sivilin öldürüldüğünü dört kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail askerlerinin Batı Şeria'da 5 Filistinliyi öldürdüğü, 4 kişiyi yaraladığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin, Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenlediği baskında ölenlerin sayısının 4'e yükseldiği belirtildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun söz konusu baskında 4 Filistinliyi de yaraladığı ifade edildi.

İki hastane kuşatma altında

Bakanlığın diğer bir açıklamasında, İsrail makamlarından Batı Şeria'nın el-Bireh kentinde de 1 Filistinlinin öldürüldüğü bilgisinin alındığı belirtildi.

Filistin resmi ajansı WAFA, İsrail ordusunun Cenin kentine baskın düzenleyerek Şehit Halil Süleyman Devlet Hastanesi (Cenin Devlet Hastanesi), İbni Sina Hastanesi, Filistin Kızılay Merkezi ile Cenin Mülteci Kampı'nı kuşatma altına aldığını duyurmuştu.

Haberde, İsrail askerlerinin Cenin Devlet Hastanesi çevresinde ateş açması sonucu 3 Filistinli gencin yaralandığı belirtilmişti.

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Batı Şeria ve Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 237'ye yükseldi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli