ABD: Ebu Mehdi Mühendis teröristtir

Washigton (Rûdaw) - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Heşdi Şabi liderlerinden olan Ebu Mehdi Mühendis'in terörist olduğunu söyledi.

 

Washginton’da bugün düzenlediği basın toplantısında Heather Nauert, Erbil ve Bağdat arasında yaşanan sorunların barışçıl yollarla çözülmesi için Başkan Mesud Barzani ve Irak Başbakanı Haydar Abadi ile görüşmeleri sürdüklerini dile getirdi.

 

 “Sayın Barzani ve Sayın Abadi’den diyalog tarihini belirlemelerini istedik” diyen Nauert, “Bizden diyaloglara katılmamızı istedikleri taktirde hiç şüphesiz katılırız. Şimdiye kadar bizden arabulucu olmamızı istemediler” ifadelerini kullandı.

 

Heşdi Şabi liderlerinden Ebu Mehdi Mühendis’in 16 Ekim’de Kerkük’e saldırısındaki rolüne ilişkin soruya ise Heather Nauert, “Bu kişi terörist ve şu anda sadece bunu söyleyebilirim” dedi.

 

Heşdi Şabi’nin önde gelen liderlerinden olan Ebu Mehdi Mühendis, Irak ve Heşdi Şabi güçlerinin Kerkük’e saldırısı ve Kürdistan bayrağının Kerkük’te dalgalandırılması sırasında kentte olduğu tespit edilmişti.

 

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi, bugün Irak ve Heşdi Şabi güçlerini Musul’un kuzey batısında Peşmerge Güçleri’ne saldırısında Ebu Mehdi Mühendis ve Hadi Amiri’nin öncülük ettiğini açıkladı.