New York Belediye Başkanı’na suçlamalar: 'Türkiye'den yasa dışı bağışlar aldı' iddiası

4 saat önce
Etiketler New York Belediye Başkanı Eric Adams Rüşvet Türkiye
A+ A-

Haber Merkezi- New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın, Türkiye'den yasa dışı bağışlar aldığı, İstanbul'da lüks otel ve eğlence mekanlarında ağırlandığı öne sürüldü.      

BBC News Türkçe’nin haberine göre, New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında, aralarında yolsuzluk ve rüşvet dahil beş konuda suçlamaların yöneltildiği iddianame hazırlandı. 57 sayfalık iddianamenin önemli bir bölümünü Türk iş insanları ve en az bir Türk yetkiliyle bağlantılı suçlamalar oluşturuyor.

Bunlardan birinde Adams, yabancı uyruklu bir kişiden bir yılda 25 bin dolardan fazla bağış almakla suçlanıyor.

İddianamede Adams'ın "bilerek haksız çıkar kabul ettiği" yabancı uyruklu kişiler Türk iş insanları ve en az bir "Türk yetkili" olarak anılıyor.

İddianamede Adams'a verilen hediyeler arasında İstanbul'a ve İstanbul üzerinden aktarmalı Türk Hava Yolları uçuşlarında bedava business class biletler de sayılıyor.

Varlıklı bir Türk iş kadınının, Adams'a sahip olduğu bir lüks otelde bedava ya da büyük bir indirimle kalma imkanı sağladığı belirtiliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron (sold) ve ABD Başkanı Hoe Bşiden. / Foto: Getty İmages

ABD ve Fransa'nın öncülüğünde 10 ülkeden acil ateşkes çağrısı

ABD ile Fransa'nın öncülük ettiği ve Avrupa Birliği (AB) ile 8 ülkeyi daha bir araya getiren ortak açıklamada, İsrail ile Lübnan arasındaki çatışmaların durdurulması ve diplomasiye alan açılması için 21 günlük acil ateşkes çağrısı yapıldı.