Başkan Neçirvan Barzani, Paris'te çok sayıda ülke lideriyle bir araya geldi

Erbl (Rûdaw) – Başkan Neçirvan Barzani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve eşi Brigitte Macron tarafından Elysee Sarayı'nda sıcak bir şekilde karşılandı. Başkan Neçirvan Barzani çok sayıda ülkenin lideriyle ayak üstü sohbet etti. 

Başkan Neçirvan Barzani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un resmi daveti üzerine Paris’te düzenlenen Olimpiyat Oyunlarının açılış törenine katıldı. 

Paris'te 100 yıllık aradan sonra düzenlenen Olimpiyat Oyunları, bugünkü açılış töreniyle resmen başlıadı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Başkan Neçirvan Barzani'ye resmi bir davet göndererek Paris’te düzenlenen Olimpiyat Oyunlarının açılış törenine katılmasını istedi.

Başkan Neçirvan Barzani bugün akşam saatlerinde diğer birçok dünya liderlerinin de hazır bulunacağı Elysee Sarayı’nda Olimpiyat Oyunlarının açılış törenine katıldı.

Organizatörlerin aktardığına göre törene en az 120 kral, cumhurbaşkanı ve başbakanın katıldı.

Başkan Neçirvan Barzani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve eşi Brigitte Macron tarafından Elysee Sarayı'nda sıcak bir şekilde karşılandı.

Başkan Neçirvan Barzani: Çok mutluyum

Başkan Neçirvan Barzani, Olimpiyatlara katılma konusunda X üzerinden şu mesajı payşlaştı:

“Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve First Lady Brigitte Macron ile tanıştığım ve Paris Olimpiyatları'nın açılış törenine katıldığım için çok mutluyum. Oyunlar, küresel birliğin dikkat çekici bir göstergesidir ve Paris, dünyayı bir araya getirme konusundaki ilham verici ruhunu bir kez daha kanıtlamıştır.”

Çok sayıda liderle bir araya geldi

Paris’te düzenlenecek açılış törenine Kral III. Charles, Britanya Kralı, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İngiltere Başbakanı Kieran Stammer, Almanya Başbakanı Olaf Schultz, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, İsrail Cumhurbaşkanı Tamim bin Hamad Al Thani, Katar Emiri, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsoutakis ve ABD'nin First Lady'si Jill Biden de katılıyor. 

Başkan Neçirvan Barznai, dünyanın pek çok ülkesinin ve kurumunun liderleri ve başkanlarıyla da ayak üstü sohbet etti ve bir araya geldi.

Paris 2024: Olimpiyat Oyunları bu akşamki açılış töreniyle başlayacak

Kürdistan Bölgesi saatiyle 20.30'dan itibaren başlayacak oyunların açılış töreni, 3 buçuk saat sürecek.

Olimpiyat oyunlarının açılış töreni ilk kez bir stadda değil, kent merkezinde yapılacak. Tören, binlerce sporcuyu taşıyan 85 geminin Seine Nehri'ndeki Austerlitz Köprüsü'nden hareketiyle başlayacak.

Açılış törenini 300 bin kişinin izlemesi bekleniyor. Seine Nehri'nin törenin yapılacağı kısmı çevrilirken, bölgede yaşayanlar bir süredir evlerine karekod okutarak girebiliyor.

Törenle ilgili çok fazla ayrıntı bilinmiyor, ancak Celine Dion ve Lady Gaga gibi sanatçıların konser vermesi bekleniyor.

Paris Olimpiyatları'nda eşit sayıda erkek ve kadın sporcu yer alacak. Oyunlarda 206 delegasyondan 5250 kadın ve 5250 erkek sporcu mücadele edecek.

Oyunlar için kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı. Olimpiyat süresince Paris'te her an 5 bin polis, asker ve güvenlik devriye gezecek.